Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volkswagen začína v Mníchove testovať autonómne dodávky ID.Buzz

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Volkswagen poskytla prvý pohľad na svoje vyvíjané dodávkové vozidlo ID.Buzz s autonómnym riadením. Je postavené na základe klasických dodávok Kombi Typ 2 prijatých hnutím hippie a vyvíja sa ako prostriedok na autonómne zdieľanie jazdy. Prvé prototypy autonómnej dodávky sa už čoskoro začnú testovať v Mníchove.

Volkswagen odhalil svoj futuristický koncept minivanu ID.Buzz v roku 2017 a nedávno sa ukázalo, že automobilka bude spolupracovať s technologickým startupom Argo AI, aby ho vybavila možnosťami autonómneho riadenia. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti pre mobilitu Moia plánuje Volkswagen jedného dňa mať výrobné verzie dodávok ID. Buzz, ktoré budú fungovať ako chrbtica autonómnej služby zdieľania jazdy, aby uľahčili preťaženie v centrách miest.

Prototyp autonómnej elektrickej dodávky Volkswagen ID.Buzz.

Takáto budúcnosť je síce ešte ďaleko, ale spoločnosť sa zúčastnila tohtoročného autosalónu IAA Mobility v Mníchove, aby sa podelila o tom, na čom pracuje. Spoločnosť využila príležitosť a predstavila jeden z prvých piatich autonómnych, plne elektrických prototypov dodávok ID.Buzz a podrobne popísala svoje plány okolo testovania v tejto oblasti.

Prototypy Buzz AD, ako sú nazývané, používajú technológiu autonómneho riadenia spoločnosti Argo AI, ktorá sa spolieha na kamery, radar a veľký senzor LiDAR umiestnený na streche. Palubný počítačový softvér vytvára 360-stupňový obraz okolia, keď sa Buzz AD pohybuje ulicami, predpovedá pohyb chodcov, bicyklov a iných vozidiel a podľa toho ovláda motor, brzdy a riadenie.

Prototyp autonómnej elektrickej dodávky Volkswagen ID.Buzz.

Podľa spoločnosti Volkswagen môžu súčasné prototypy detegovať objekty zo vzdialenosti viac ako 400 metrov a pomocou patentovanej technológie, ktorú nazýva ako Geigerov režim, deteguje jednotlivé fotóny svetla a odhalí tak objekty s nízkou odrazivosťou, napríklad tmavšie vozidlá. Jedná sa o prvé vozidlo automobilky vybavené autonómiou SAE úrovne 4.

Tieto prototypy v súčasnosti podliehajú testovaniu v uzavretom areáli na medzinárodnom letisku v Mníchove, ale spoločnosti Volkswagen a Argo AI plánujú čoskoro začať testovanie v uliciach väčšej oblasti mesta Mníchova. Nakoniec je cieľom použiť vozidlá s autonómnym riadením Buzz AD pre službu autonómneho zdieľania jazdy Moia v Hamburgu v roku 2025.

Prototyp autonómnej elektrickej dodávky Volkswagen ID.Buzz.