Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý elektrický crossover od Subaru má dojazd viac ako 350 kilometrov

Prvý elektrický crossover od Subaru má dojazd viac ako 350 kilometrov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská značka Subaru predstavila svoje vôbec prvé elektrické vozidlo v podobe crossoveru s názvom Solterra. To sa pritom spolieha na elektrifikovanú verziu slávneho symetrického pohonu všetkých kolies spoločnosti Subaru a chváli sa dojazdom viac ako 350 kilometrov na jedno nabitie počas dobrodružstva na každom teréne a za každého počasia.

Nový elektrický crossover Subaru Solterra má jedinečnú prednú masku so stredobodom šesťuholníkového chladiča s logom Subaru, ktorý je umiestnený medzi dvojicou LED svetlometov v ostrom tvare písmena C. Solterra sa spolieha na flexibilitu umiestnenia elektromotora pre podporu štandardného symetrického systému pohonu všetkých štyroch kolies. Predné a zadné motory modelu Solterra dosahujú výkon až 215 konských síl a na požiadanie poskytnú krútiaci moment až 336 Nm pre všetky štyri kolesá. X-Mode zlepšuje výkon v klzkých podmienkach s nízkou trakciou počas jazdy v teréne.

Elektrický crossover s pohonom 4x4 Subaru Solterra.

Subaru nešpecifikuje veľkosť batérie, identifikuje ju len ako „vysokokapacitnú lítium-iónovú“ batériu, s ktorou je vozidlo schopne dosiahnuť dojazd do vzdialenosti 354 kilometrov na jedno nabitie. Podrobnosti o nabíjaní zostávajú rovnako nejasné ako kapacita batérie, ale spoločnosť Subaru hovorí, že rýchlonabíjačka s jednosmerným prúdom nabije batériu v Solterre až na 80 percent kapacity za menej ako hodinu.

Elektrický crossover s pohonom 4x4 Subaru Solterra.

Vo vnútri, pod panoramatickou sklenenou strechou, má Solterra až 3,6 kubických metrov priestoru pre cestujúcich a náklad, čo dáva piatim pasažierom dostatok priestoru na nohy. Zadné sedadlá sú sklopné v pomere 60 / 40 a podlaha batožinového priestoru v dvoch polohách poskytuje flexibilitu pri preprave nákladu, zatiaľ čo široké zadné dvere s nízkou výškou zdvihu uľahčujú nakladanie a vykladanie. A samozrejme k dispozícii sú zvýšené strešné lyžiny ako možnosť na zvýšenie kapacity nákladu.

Elektrický crossover s pohonom 4x4 Subaru Solterra.

Elektrický crossover Solterra je vybavený štandardnými a dostupnými asistenčnými technológiami pre vodiča, vrátane asistenta EyeSight, monitora mŕtveho uhla s asistentom zmeny jazdného pruhu, 360-stupňového kamerového systému a upozornenia na križujúcu premávku zozadu. Infotainment systém zahŕňa 12,3-palcový dotykový displej, ako aj podporu bezdrôtového Apple CarPlay a Android Auto. Konektivita smartfónu prináša funkcie diaľkového zamykania / odomykania a ovládania klimatizácie, zatiaľ čo dostupná bezdrôtová konzolová nabíjačka udržiava batériu smartfónu nabitú.

Nový elektrický crossover s pohonom 4x4 Subaru Solterra sa začne predávať v polovici roku 2022. Informácie o cenách by mali byť zverejnené bližšie k dátumu uvedenia na trh.

Elektrický crossover s pohonom 4x4 Subaru Solterra.