Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FES Watch: hodinky vyrobené z elektronického papiera

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na start-up stránke Makuake sa opäť o pozornosť uchádza nositeľné zariadenie vyrábané z elektronického papiera s označením FES Watch. Ľudia z Japonska tak majú druhú možnosť tento projekt podporiť a získať tak jedno z týchto zariadení. Po úspešnej kampani by sa mali prvé hodinky expedovať k podporovateľom zhruba v máji 2015.

Zaujímavosťou je, že tento produkt je podľa hovorcu spoločnosti Sony výsledkom utajovaného vývoja tohto japonského elektronického giganta. Sony svoju značku na zariadení neumiestnila preto, že chcela otestovať jeho hodnotu a celkový záujem o tento koncept.

FES Watch síce nie sú tak úplne smart hodinky s funkciami aké poznáme od iných výrobcov, ale majú byť v prvom rade nositeľné ako módny doplnok. Ponúkajú až 24 rôznych zobrazení číselníka, ktoré môžete prepínať jednoduchým stlačením tlačidla umiestneného na boku zariadenia. Okrem toho využíva snímač pohybu, kedy sa hodinky zapnú ak si chce používateľ skontrolovať čas.

Najväčšou výhodou dispejov vyrobených z elektronického papiera je ich dlhá prevádzková doba. Vývojári sľubujú až 60-dňovú životnosť batérie na jedno nabitie. Elektronický papier nie je využitý iba na číselníku hodiniek, ale je integrovaný aj v ich remienku. Kedže zariadenie je skôr prototypom, vývojári mu časom môžu pridať rôzne funkcie. Predpokladá sa, že v budúcnosti by práve FES Watch mohli ponúknuť hodinky vybavené smart funkciami, z ktorých niektoré by sa zobrazovali aj na ich remienku.