Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací lampáš do prírody s ovládaním cez smartfón

Skladací lampáš do prírody s ovládaním cez smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológie sa postupne čoraz viac pretláčajú aj do oblasti horskej turistiky a táborenia v odľahlej prírode, kde síce môže chýbať pokrytie mobilným signálom, no váš smartfón sa môže aj v týchto podmienkach premeniť na užitočného pomocníka.

Platí to aj v prípade skladacieho lampáša Helix Bluetooth, vhodného pre táborové osvetlenie. Jeho harmonikové telo a sklápacie nohy vyzerajú na prvý pohľad trošku zvláštne, no od podobných zariadení sa líši práve možnosťou diaľkového ovládania cez Bluetooth prostredníctvom mobilnej aplikácie pre smartfóny so systémom iOS a Android.

Jednoduché a intuitívne ovládanie cez dotykový displej vám umožní riadiť osvetlenie až ôsmich lampášov naraz, teda v prípade, že ich toľko máte so sebou. V prípade táborenia vo väčšom počte to však môže byť vhodná funkcia, keďže v prírode je noc oveľa temnejšia.

Android, aplikácia, Bluetooth, iOS, lampáš, LED, outdoor, stanovanie, svetlo, šport, táborenie, turistika, Helix Bluetooth, Princeton Tec, technológie, novinky 

Lampáš Helix Bluetooth váži približne 310 gramov a jeho krycia vrstva v tvare harmoniky sa dá odobrať, pričom tak lampáš môže slúžiť aj ako väčší reflektor. LED svetlá s možnosťou stmievania intenzity svetla osvetlia okolie so silou až 250 lúmenov.

Lampáš je napájaný nabíjateľnou lítiovou batériou alebo tromi štandardnými AA batériami. Podľa nastavenia svietenia vydrží svietiť od 5 do 22 hodín. Helix Bluetooth od výrobcu Princeton Tec je k dispozícii za cenu 110 dolárov.