Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Z dáždnika RainBender neunikne ani kvapka vody

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dáždniky sú určite veľmi užitočná vec, ale ich otváranie a zatváranie býva často zložité a to nehovoriac o tom, že po daždi z neho kvapká voda a môže vytvoriť nepríjemné kaluže v miestnosti alebo vo vnútri auta. Tento odveký problém sa snaží vyriešiť nový dáždnik RainBender, ktorý sa skladá do vnútra svojej rukoväte.

Z konvenčných konštrukcií dáždnikov pri zložení alebo odložení stále odkvapkáva dažďová voda a tak si ich používatelia musia dávať pozor, kde ich pokladajú, aby sa vyhli mokrej podlahe. Dáždnik RainBender naproti tomu využíva konštrukciu pružných rebier pripojených k centrálnej tyči.

dážď, dáždnik, kaluž, kvapky, počasie, RainBender, start-up, uhlíkové vlákna, voda, technológie, novinky

Táto tyč je umiestnená vo valci rukoväte, vyrobenej z ľahkých no odolných uhlíkových vlákien. Namiesto zloženia konštrukcie rebier okolo tyče sa dáždnik celý vsunie práve do tohto valca, ktorý sa tak stane uzatvoreným prostredím pre odkvapkávanie dažďovej vody, ktorá by inak skončila na podlahe alebo na používateľovi, ktorý sa snaží dostať do svojho auta.

dážď, dáždnik, kaluž, kvapky, počasie, RainBender, start-up, uhlíkové vlákna, voda

Keď sa používateľ nachádza s dáždnikom RainBender vo vhodnom prostredí, môže dáždnik opäť rozložiť a nechať ho vyschnúť. Dáždnik je vybavený aj nastaviteľným ramenným popruhom pre jednoduché prenášanie alebo pripevnenie k rukoväti batožiny.

dážď, dáždnik, kaluž, kvapky, počasie, RainBender, start-up, uhlíkové vlákna, voda

Dáždnik RainBender je momentálne predstavený prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Prvých 200 podporovateľov ho môže získať už za 50 dolárov.

dážď, dáždnik, kaluž, kvapky, počasie, RainBender, start-up, uhlíkové vlákna, voda