Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia loď sa za 10 minút z kufra na kolieskach zmení na veľké kanoe

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje celý rad skladacích kajakov a kanoe, no väčšina z nich neponúka dostatok priestoru pre viacerých používateľov. V Belgicku však navrhli skladacie kanoe Onak, ktoré je určené až pre troch ľudí plus ich batožinu, a ktoré sa dá zložiť do prepravného kufra na kolieskach.

Kanoe Onak vo svojej zloženej forme má rozmery 120 x 40 x 25 centimetrov a váži 17 kilogramov, takže ako batoh by sa rozhodne nedalo prenášať. Preto jeho výrobca zvolil tvar kufra na kolieskach, vďaka ktorému kanoe bez problémov dopravíte až k vode.

Trup kanoe Onak je vyrobený z polypropylénu z voštinového kompozitu. Kompozitná konštrukcia by podľa slov výrobcu mala poskytnúť až desať násobne väčšiu silu ako je to u štandardného polypropylénu. Vrchný povrch kanoe je potiahnutý PET vrstvou, ktorá zlepšuje odolnosť voči poškriabaniu a zároveň znižuje odpor vody.

Kanoe Onak sa dá jednoducho zložiť do úhľadného kufra na kolieskach už za 10 minút

Kanoe Onak meria po rozložení 465 centimetrov, je široký 85 centimetrov a je určený na prepravu váhy 200 kilogramov, čo by malo stačiť pre dve dospelé osoby, dieťa a batožinu. Celé rozloženie by pritom nemalo trvať dlhšie ako 10 až 15 minút. Pri balení kanoe sa trup zloží do roviny a oba konce sa zložia smerom k stredu. Tým sa vytvoria dve úzke komory, ktoré držia ďalšie komponenty, vrátane pádiel. Kolesá zabezpečujú spodok a všetko sa spoločne pohybuje v jednom úhľadnom balení.

Skladacie kanoe Onak je vyrobené z polyuretánu z voštinového kompozitu, ktorý je odolnejší ako bežný polyuretán

Výrobca vzal svoje kanoe na turné po mestách po celej Európe i mimo nej, vrátane Osla, Berlína a San Francisca. Skladacie kanoe Onak je pritom od dnešného dňa súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 895 EUR, pričom jeho maloobchodná cena bude 1195 EUR.

Skladacie kanoe Onak dokáže prepraviť váhu až 200 kilogramov