Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZozoSuit presne zmeria proporcie tela pre online nákupy oblečenia

ZozoSuit presne zmeria proporcie tela pre online nákupy oblečenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Start Today, ktorá vlastní najväčší online obchod s oblečením v Japonsku, vydala ZozoSuit, špeciálne oblečenie, ktoré môže pripomínať technický spodný odev. Ide však o oblečenie vytvorené firmou StretchSense, ktoré obsahuje viac než 150 integrovaných kapacitných naťahovacích snímačov, ktoré zachytia až 15 000 presných meraní telesných proporcií, aby bolo zabezpečené, že odevy zakúpené cez internet padnú zákazníkovi ako ušité na mieru.

Internet priniesol revolúciu v nakupovaní z pohodlia domova, no online nákupy oblečenia v tomto smere stále zaostávajú, pretože človek vychádza len z rozmerov daných na webovej stránke, ktoré nemusia úplne presne vyhovovať jeho proporciám a líšia sa v rôznych značkách. Stáva sa teda, že po doručení odevu musí nakupujúci tovar vrátiť a vymeniť za iný, vhodnejší.

S cieľom pomôcť zvýšiť spokojnosť zákazníkov a znížiť náklady spojené s vráteným tovarom za dopravu bol v spolupráci medzi spoločnosťami Start Today a StretchSense vyvinutý špeciálny odev ZozoSuit. Ten vychádza z počiatočného výskumu z laboratória Biomimetics v Inštitúte bioinžinierstva, patriaceho pod univerzitu v Aucklande.

S cieľom pomôcť zvýšiť spokojnosť zákazníkov a znížiť náklady spojené s vráteným tovarom za dopravu bol v spolupráci medzi spoločnosťami Start Today a StretchSense vyvinutý špeciálny odev ZozoSuit.

ZozoSuit je popisovaný ako priliehavý šikovný odev, ktorý obsahuje senzory, kabeláž a elektroniku, ktoré sú ukryté vo v jeho vnútri a pre nositeľa sú neviditeľné a takmer ich necíti. Senzory sa pripájajú cez technológiu Bluetooth k vlastnej aplikácii, pričom odev umožní nositeľom online objednávanie pánskeho a dámskeho oblečenia z webovej stránky Zozotown, ktorú spustila spoločnosť Start Today. Dodaný tovar vďaka tejto technológii bude vyzerať tak, aby presne zodpovedal tvaru a veľkosti postavy nakupujúceho.

Okrem samotného merania dokáže systém využiť aj proprietárne algoritmy a strojové učenie pre vytváranie rastúcej databázy údajov o tele. Stretch senzory môžu byť nástrojom pre zachytenie informácií o tom, ako sa ľudia vyvíjajú na svete. Z týchto informácií sa dajú vyvodzovať závery o pohybe a zdraví populácie.

ZozoSuit obsahuje viac než 150 integrovaných kapacitných naťahovacích snímačov, ktoré zachytia až 15 000 presných meraní telesných proporcií, aby bolo zabezpečené, že odevy zakúpené cez internet padnú zákazníkovi ako ušité na mieru.