Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Neutrogena vytvára 3D tlačenú revitalizačnú masku na mieru

Neutrogena vytvára 3D tlačenú revitalizačnú masku na mieru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V oblasti hydratácie tváre, spolu s dodávaním živín pre ňu, sa stali populárne takzvané listové masky. Spoločnosť Neutrogena sa rozhodla tento spôsob ešte viac vylepšiť a začala vyrábať MaskiD, čo sú 3D tlačené revitalizačné masky, ktoré sú presne prispôsobené tvári a potrebám každého klienta.

Celý proces tvorby revitalizačnej 3D tlačenej masky sa začína tým, že si klient s pomocou smartfónu zosníma selfie svojej tváre. Z nej sa vytvára 3D digitálna mapa tváre, ktorá obsahuje informácie, ako je napríklad presná veľkosť a tvar nosa, spolu s presnými rozmermi viacerých výrazných tvárových čŕt.

V ďalšom kroku je potrebné využiť systém Skin360 od spoločnosti Neutrogena, ktorý obsahuje zariadenie SkinScanner a sprievodnú mobilnú aplikáciu. Systém sa montuje ako snímacie zariadenie na zadnú kameru smartfónu a dokáže získať rôzne informácie o tvári a pokožke. Napríklad veľkosť a hĺbku liniek či vrások, spolu s úrovňou vlhkosti pokožky v rôznych oblastiach tváre.

V prvom kroku sa vytvára 3D digitálna mapa tváre používateľa.

K získaniu rôznych informácií o tvári a pokožke sa využíva jestvujúci systém Skin360.

Digitálna 3D mapa tváre používateľa a údaje zo systému Skin360 sa pošlú na server spoločnosti Neutrogena, ktorá tieto informácie použije pre vytvorenie revitalizačnej 3D tlačenej masky na mieru pre konkrétneho používateľa. Maska sa vyrába z hydratačného gélu, ktorý pozostáva z celulózy z agátu a z červených morských rias. Revitalizačné zložky sú umiestnené v šiestich oblastiach masky. Zahŕňajú kyselinu hyalurónovú, vitamín B3, stabilizovaný glukozamín či vitamín C.

Proces sa končí dodaním revitalizačnej 3D tlačenej masky klientovi. Zatiaľ nie je jasné, aké budú ceny a možnosti dodávky pre rôzne regióny, no revitalizačné masky MaskiD by mali byť dostupné v treťom štvrťroku tohto roka.

Po spracovaní informácií vytvorí spoločnosť Neutrogena 3D tlačenú revitalizačnú masku presne na mieru pre konkrétneho klienta.