Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektronická mikrofuidná nálepka zisťuje hladinu pH pokožky

Elektronická mikrofuidná nálepka zisťuje hladinu pH pokožky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti L'Oréal len pred dvomi mesiacmi predstavili nositeľné zariadenie, ktoré bez batérie meria vystavenie pokožky ultrafialovému svetlu. Teraz sa pochválili ďalším nositeľným zariadením, ktoré pre zmenu sleduje hladinu pH pokožky nositeľa.

Podľa vyjadrenia spoločnosti L'Oréal môže nerovnováha hladiny pH v pokožke vyvolať zápalové reakcie, ktoré môžu následne viesť k problémom, ako je vysušená pokožka, ekzém či atopická dermatitída. Vývojári preto vytvorili nositeľné zariadenie My Skin Track pH, ktoré dokáže monitorovať hladinu pH. Na rozdiel od predchádzajúceho zariadenia My Skin Track UV, je táto novinka vytvorená v podobe tenkej elektronickej nálepky.

L'Oréal My Skin Track pH.

My Skin Track pH bolo vyvinuté divíziou starostlivosti o pleť La Roche-Posay od spoločnosti L'Oréal, v spolupráci so spoločnosťou Epicore Biosystems. Nositeľné zariadenie prilepí na pokožku z vnútornej strany predlaktia používateľa. Mikrofluidné kanály v zariadení potom sťahujú z pokožky stopové množstvá potu. Po 5 až 15 minútach merania spôsobí pH tohto potu to, že na vrchu zariadenia sa objavia dve farebné bodky.

L'Oréal My Skin Track pH.

Používateľ potom využije fotoaparát vo svojom smartfóne a tieto bodky odfotí. Sprievodná mobilná aplikácia následne analyzuje farbu bodiek a podľa toho odvodí aktuálnu hladinu pH pokožky nositeľa. Ak hladina vybočuje z normálu, aplikácia používateľovi poradí, čo treba urobiť.

Nositeľné zariadenie My Skin Track pH bude testované prostredníctvom vybraných dermatológov La Roche-Posay v USA. Finálny produkt by sa mal dostať do priameho predaja na konci tohto roka.

L'Oréal My Skin Track pH.