Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kozmetický kiosk Skinmade vyrobí krém presne podľa vášho typu pleti

Kozmetický kiosk Skinmade vyrobí krém presne podľa vášho typu pleti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Produkty starostlivosti o pleť fungujú najlepšie, ak sú prispôsobené individuálnym používateľom, no práve preto bývajú drahé. Nemecká spoločnosť Skinmade to chce zmeniť prostredníctvom kozmetických kioskov, ktoré podľa potrieb klienta nakombinujú a vytvoria dostupný pleťový krém.

Kozmetický kiosk Skinmade využíva technológiu, ktorá bola vyvinutá vo Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering a Automation. Systém bol prvýkrát odhalený v decembri minulého roka a v súčasnosti je už k dispozícii v predajniach kozmetiky Douglas vo Frankfurte, Hamburgu a Sindelfingene.

Každý stroj je vybavený dotykovým displejom a za pomoci pracovníka v obchode analyzuje pokožku zákazníka na čele, tvári a pod kútikmi úst. Využíva k tomu rôzne metódy, vrátane takzvanej korneometrie, pri ktorej sa na meranie úrovne hydratácie pokožky používa kapacitný senzor. Ďalšou metódou je sebumetria, pri ktorej sa testovací prúžok pritláča na kožu a potom sa opticky analyzuje hladina lipidov (tukov) v koži. Vlastná technika sa potom používa na meranie pružnosti pokožky.

Kozmetický kiosk Skinmade.

Všetky získané údaje sa následne spracujú prostredníctvom algoritmov strojového učenia v cloudovej neurónovej sieti, ktoré určia obsah zložiek krému pre konkrétneho používateľa. Stroj podľa tohto receptu zmieša rôzne prísady a do siedmych minút nadávkuje do 30 ml nádoby pleťový krém na zákazku. Cena jedného kusu je 40 EUR a používateľom sa odporúča, aby si raz za šesť týždňov nechali skontrolovať svoju pleť, aby sa zistilo, či nie je potrebná nová receptúra, keďže môžu dôjsť k zmenám v pokožke.

V pláne je tiež služba, kedy budú konzultanti so spoločnosti Skinmade používať mobilné jednotky pre testovanie pokožky priamo v domácnostiach klientov, pričom krém sa pošle poštou. Okrem toho chce spoločnosť poskytnúť mobilnú aplikáciu v podobe mini-analyzátora pre domáce použitie, ktorá by mala byť dostupná niekedy v budúcom roku.

Stroj Skinmade podľa receptu do siedmych minút pripraví a nadávkuje pleťový krém na zákazku.