Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bond: Robot, ktorý píše správy vo vašom rukopise

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bond, nie James, ale robot Bond, čo je zariadenie, ktoré píše listy a správy v úhľadnom písme, ktoré si používateľ môže zvoliť z pripravenej databázy. A to nie je všetko, Bond dokáže verne napodobiť aj rukopis používateľa. V dnešnej digitálnej dobe by aj toto mohol byť pekný spôsob prijatia ručne písaného listu namiesto neosobného emailu.

Preto sa aj autori tohto robota rozhodli založiť takúto službu, pomocou ktorej vám robot napíše list za vás. Zdá sa vám to zbytočné? Veď prečo si to nenapísať rovno sám? Bond totiž na písanie používa rôzne kvalitné a elegantné perá, atrament a listové papiere rôznych farieb a hrúbok, takže vás zbaví prípadného zháňania takýchto písacích potrieb. Písaný text zostane zladený a bez zbytočných chýb v celej správe.

Služba funguje tak, že používateľ si môže vybrať z rozsiahlej databázy uhladených rukopisov a fontov alebo má možnosť nahrať svoj vlastný rukopis. Stačí iba zaslať cez internet vzorku svojho rukopisu a o softvér Bond ho následne analyzuje, aby dokázal vytvoriť každé písmeno abecedy, pričom zachová jeho sklon a rozmiestnenie medzi slovami.

Bond Handwriter

Po analýze už stačí vždy len zaslať na stránku Bond požadovaný text spolu s adresou príjemcu a vybrať si prázdny list z ponuky. Jeden z jedenástich robotov Bond potom správu napíše a spoločnosť ju zašle príjemcovi.

Systém je zatiaľ v beta verzii, a používateľ musí najprv uhradiť čiastku 199 dolárov, aby sa Bond naučil ich rukopis. Otázkou je, či sa aj pri znížení ceny v budúcnosti táto služba rozšíri. Predsa len, už sme si zvykli na tie emaily :).

Bond Handwriter