Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini nákladný bicykel Woom je navrhnutý pre dobrodružné deti

Mini nákladný bicykel Woom je navrhnutý pre dobrodružné deti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa povie „nákladný bicykel pre deti“, zvyčajne sa myslí bicykel s pripojenou detskou sedačkou. Špecialista na detské bicykle Woom však tento pojem chápe inak. Jeho úplne nový všestranný bicykel s názvom Now má špecifikácie ako nákladný bicykel pre dospelých, ale prichádza s veľkosťou pre deti. Prináša tak oveľa viac úžitku ako klasický košík medzi riadidlami. Od jazdy do školy s batohom pohodlne uloženým na prednom nosiči až po víkendové cyklistické dobrodružstvá s rodinou alebo priateľmi.

Spoločnosť Woom, ktorá bola založená v Rakúsku a stala sa celosvetovou značkou, sa špecializuje na detské bicykle. Aj preto, keď sa spotrebitelia začali pýtať na úžitkový bicykel pre každodenné dochádzanie do mesta pre ich deti, vzala firma túto úlohu celkom vážne a začala od základov, a nie len pripevnením niekoľkých nosičov a príslušenstva na existujúcu platformu bicykla.

Vývojári z Woom sa pohrali s geometriou a rozšírili vnútorný priestor rámu tým, že roztiahli hornú a dolnú rámovú trubku ďalej od seba. Dodatočný priestor vo vnútri hornej časti rámu tak ponúka dostatok miesta pre tašky a príslušenstvo, počnúc dodávaným magneticky uzatvárateľným puzdrom so vzdušnými okami.

Nákladný bicykel pre deti Woom Now.

Vysoká predná trubka slúži aj na upevnenie charakteristického sklopného predného nosiča, ktorý poskytne integrované miesto na prepravu až 10 kilogramového nákladu v podobe batohov, nákupných tašiek, športového vybavenia a ďalších vecí. Nosič obsahuje nastaviteľné nákladné popruhy a odnímateľnú vaničku, ktoré pomáhajú udržiavať náklad upevnený na mieste. Integrované držiaky na oboch stranách možno použiť na pripevnenie príslušenstva, ako je fľaša na vodu alebo zámok.

Nákladný bicykel pre deti Woom Now.

Jedinečná geometria nákladného bicykla pre deti Now je tiež optimalizovaná pre lepšiu stabilitu a ovládateľnosť. Predné koleso so zníženou veľkosťou posúva ťažisko nižšie a zlepšuje tak možnosti manévrovania. Vzpriamená poloha sedadla nad vyšším zadným kolesom podporuje pohodlnú jazdu a lepší výhľad na cestu a premávku.

Na doplnenie súboru mestských úžitkových a bezpečnostných funkcií pridáva Woom predné a zadné svetlá napájané integrovaným dynamom, predné a zadné blatníky, otočný zvonček a stojan. Široké pneumatiky Schwalbe Big Apple s ochranou proti prepichnutiu sú navrhnuté tak, aby boli vhodné na chodník aj na dlažbu.

Nákladný bicykel pre deti Woom Now.

Bicykel má hliníkový rám, vidlicu a ráfiky, pričom váži od 10,5 až 12,8 kilogramu, v závislosti od veľkosti. Osemstupňový prevod sa spolieha na otočné radenie microShift a kolesá zabrzdí súprava hydraulických kotúčových bŕzd.

Nákladný bicykel pre deti Woom Now sa dodáva v modeloch 4, 5 a 6, ktoré sú určené pre deti vo veku od 6 do 14 rokov. Veľkosti kolies sú rozdelené na 20-palcové vzadu / 16-palcové vpredu pri modeli Now 4, 24 / 20-palcové pri modeli Now 5 a 26 / 20-palcové pri modeli Now 6. Ceny sú 799, 849, respektíve 899 euro.

Nákladný bicykel pre deti Woom Now.