Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kiko využíva laser na okamžité meranie výšky rastúcich detí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď to možno nepatrí medzi hlavné nepríjemnosti v živote, meranie výšky dieťaťa tradičným spôsobom označovania na stene alebo dvernom ráme môže byť trochu zložité. Preto prichádza na rad nové zariadenie Kiko, ktoré využíva laser na rýchle, presné a jednoduché meranie výšky vašich ratolestí.

Laserový merač výšky Kiko (Kiko Laser Height Measurer) vyrába spoločnosť Magpie Tech, ktorá sa zaoberá elektronikou. A áno, toto zariadenie sa dá použiť aj na meranie výšky dospelých. Používateľ začne tým, že položí zariadenie aktivované tlačidlom na podlahu a potom pomocou lasera smerujúceho nahor zmeria vzdialenosť od stropu. Zariadenie k tomuto údaju pritom dospeje tak, že presne určí, koľko času uplynie medzi vyslaním svetla a jeho odrazom späť nadol.

Laserový merač výšky Kiko.

Potom používateľ opatrne položí zariadenie Kiko na hlavu stojaceho dieťaťa a vykoná ďalšie takéto meranie. Integrovaný mikroprocesor odpočíta toto meranie od prvého a určí tak výšku dieťaťa, s údajnou presnosťou na 1,5 milimetra. Tieto údaje sa okamžite zobrazia v metrických alebo imperiálnych jednotkách na integrovanom LCD displeji v zariadení a prostredníctvom Bluetooth pripojenia sa prenesú do sprievodnej aplikácie na sledovanie rastu v smartfóne používateľa.

Laserový merač výšky Kiko.

Hoci by mal byť prístroj Kiko umiestnený na hlave dieťaťa relatívne rovno a stabilne, automaticky sa kalibruje, aby kompenzoval otrasy a náklony. V skutočnosti je údajne dostatočne vhodný aj na to, aby ho deti alebo dospelí mohli používať samostatne na meranie vlastnej výšky. Jedno nabitie lítiovo-polymérovej batérie by malo pritom vystačiť na približne až 2 000 meraní.

Laserový merač výšky Kiko.

Laserový merač výšky Kiko je k dispozícii prostredníctvom startup kampane na portáli Kicksterter, kde sa dá zaobstarať za 99 dolárov, teda za predpokladu, že sa dostane do výroby. Plánovaná maloobchodná cena je 129 dolárov. Spoločnosť Magpie Tech v rámci kampane ponúka aj inteligentnú váhu Kiko.