Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herné zariadenie Udu Console sa snaží zdvihnúť deti z gaučov

Herné zariadenie Udu Console sa snaží zdvihnúť deti z gaučov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti v dnešnej dobe trávia veľa času pozeraním sa na displeje smartfónov či tabletov a hraním hier. Obrazovke sa nedá odolať a tak sa dánski vývojári rozhodli vytvoriť zaujímavé ručné herné zariadenie, ktoré sa snaží deti dostať do pohybu pri hraní mobilných hier, či už doma alebo v prírode.

Ručný prenosný herný ovládač s názvom Udu Console je vybavený inerciálnym snímaním pohybu a hmatovou spätnou väzbou. Tlačidlá sú obmedzené na spúšť a senzor stlačenia, no zariadenie má aj viacdotykový trackpad pre palec, farebný LED displej s rozlíšením 240 x 240 pixelov a LED svetlo, ktoré všetko rozžiari. K smartfónu sa pripája cez Bluetooth, kde sa dá získať prístup k súboru mobilných hier Udu, ktoré sú navrhnuté na základe konceptu aktívnej zábavy a hry na čerstvom vzduchu.

Ručný prenosný herný ovládač Udu Console.

Niektoré z nich prinášajú zážitky s rozšírenou realitou, ktoré povzbudzujú deti, aby behali po parku s telefónom držaným pred sebou, sekali príšery virtuálnymi mečmi alebo maľovali veci do záberu reálneho sveta ako malí graffiti umelci. Ďalšie zážitky pre viacerých hráčov podľa všetkého kopírujú športy, ako je napríklad bejzbal, pričom jeden hráč predstiera, že hádže loptičku, druhý sa rozháňa ovládačom ako pálkou, a okolostojace tretie strany môžu sledovať tento pohyb replikovaný v bejzbalovej videohre na smartfóne alebo tablete.

Ručný prenosný herný ovládač Udu Console.

Spoločnosť Udu tvrdí, že má vo vývoji niekoľko hier, o ktorých sa dozvieme viac bližšie k dátumu uvedenia na trh. Jej aplikácia dokáže analyzovať polohu, aby sa uistila, že deťom nenariadi vbehnúť do skutočnej premávky švihnutím virtuálneho meča.

Ručný prenosný herný ovládač Udu Console je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za podporu v sume od 129 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 199 EUR. Dodávky prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mali uskutočniť v apríli 2023.

Ručný prenosný herný ovládač Udu Console.