Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný projektor pomôže naučiť vaše deti, ako dobre kresliť

Inteligentný projektor pomôže naučiť vaše deti, ako dobre kresliť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti veľmi radi kreslia, no vyžaduje to istý čas, kým rozvinú svoje zručnosti, aby to čo vytvorili bolo pre nás aspoň trochu identifikovateľné. Pomôcť by im v tom mohol aj šikovný projektor FollowGrams, ktorý krok za krokom učí deti, ako kresliť na papier tak, aby ich dielo bolo dokončené.

Projektor FollowGrams je určený pre cieľovú skupinu detí od piatich rokov, čomu zodpovedá aj jeho robustný plastový dizajn, ktorý naznačuje, že by mal byť odolný aj pre drsnejšie zaobchádzanie detských rúk. Ak sa projektor nepoužíva, dá za rozobrať na dve polovice, pričom jedna sa vloží do druhej a zaberá tak menej priestoru na poličke alebo v skrinke. Jeho samotné rozmery sú pritom 27 x 19 x 33 centimetrov.

Projektor FollowGrams pomáha deťom naučiť sa lepšie kresliť sledovaním vodiacich liniek obrázku, ktorý premieta na papier

Sú dva spôsoby, ako používať projektor FollowGrams. Prvý je v spojení s iOS alebo Android mobilnou aplikáciou, ktorá umožní používateľom posielať obrázky cez Bluetooth. Po vybraní fotografie alebo obrázku ho projektor premietne na papier a pomocou filtra ho premení na vodiace linky. Tieto premietané vzory potom môže malý umelec na papieri obkresliť s farbičkami.

Druhý režim je o niečo zaujímavejší, pretože poskytuje pokyny krok za krokom, ktoré ukazujú, ako kresliť rôzne druhy obrázkov. Malí používatelia sledujú linky premietané na papier dovtedy, kým nevytvoria úplný obrázok. Tento proces by mohol byť vhodnejší pre mladšie deti, vďaka čomu sa môžu naučiť kľúčové zručnosti pri kreslení.

Spirevodná mobilná aplikácia transformuje bežné fotografie na vodiace čiarové linky, ktoré projektor FollowGrams premietne na papier

Pripravené obrázky sa ukladajú na microSD kartu v projektore, pričom sú rozdelené do určitých tematických celkov, zvyčajne po 50 a viac obrázkoch. Sú tu témy ako napríklad Džungľa, Dinosaury, Vesmírny dobrodruhovia alebo Princezné. K dispozícii je aj obsah, ktorý učí deti písať čísla a písmená.

Projektor FollowGrams je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať finančnou podporou v sume 75 dolárov s dvomi kartami s rozdielnym obsahom obrázkov. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane v júli tohto roku.

K dispozícii sú aj uložené obázky na microSD karte, ktoré FollowGrams krok za krokom premieta a učí tak deti kresliacej zručnosti