Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Populárne autíčka Hot Wheels vstupujú do virtuálneho sveta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca hračiek Mattel oživuje populárnu značku autíčok Hot Wheels, ktoré tak získali moderný virtuálny dizajn prostredníctvom hry MindRacers. Tá je kombináciou fyzických autíčok Hot Wheels, herných žetónov a digitálnou pretekárskou hrou.

Hra MindRacers je postavená na platforme Osmo, ktorá sa pripája k iPadu a používa algoritmy umelej inteligencie a počítačového videnia pre identifikáciu objektov, ktoré sú umiestnené pred kamerou zariadenia. Tento systém umožňuje deťom hrať hry súčasne aj mimo obrazovku tabletu. V praktickej zábave sa ukrývajú dôležité lekcie o gramotnosti, riešení problémov a kódovaní.

Hra je síce menej edukačná, ako iné produkty z ponuky spoločnosti Osmo, ale deťom to určite vadiť nebude. Súprava MindRacers zahŕňa spodnú základnú platformu Osmo v tvare rampy s dvomi paralelnými dráhami, šesť autíčok Hot Wheels a 32 herných žetónov. Hra je učená pre dvoch hráčov, ktorí buď pretekajú navzájom alebo proti počítačom riadenými autami a ďalšími výzvami.

Hra Hot Wheels MindRacers.

Hráči si vyberú autíčko How Wheels a umiestnia ho na rampu. Keď sa hra začne, každý aktivuje tlačidlo, aby „vpustilo“ autíčko do obrazovky na tablete, čiže vojde do tunelu pod iPad, ktorý načíta jeho vzhľad do digitálnej trati. Ako náhle sú autíčka v tuneli, hráči potom ovládajú hru tým, že hodia žetóny na základňu Osmo, aby svoje digitálne autíčko posilnili, zaútočili na súperove auto, alebo vykonali rôznu akciu.

Hra Hot Wheels MindRacers.

Každý hráč začína so 16 žetónmi, rozdelené po štyroch podľa funkcií, ktoré môžu byť použité iba raz za jedny preteky. Z toho vyplýva, že načasovanie a stratégia vhodenia žetónov sú kľúčové pre víťazstvo. Ak autíčko vypadne z dráhy v digitálnej hre, jeho fyzický náprotivok je vyhodený z garáže pod iPadom, takže ho hráč musí zdvihnúť, dať ho naspäť na rampu a znova poslať do hry.

Spoločnosti Osmo a Mattel určili hru Hot Wheels MindRacers pre deti vo veku od siedmych rokov. Súprava je už k dispozícii za 59 dolárov samostatne, alebo za 79 dolárov spolu so základňou Osmo pre iPad.

Hra Hot Wheels MindRacers.