Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka Mac Ride sa dieťa môže zviesť s rodičom na horskom bicykli

Vďaka Mac Ride sa dieťa môže zviesť s rodičom na horskom bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď kanadský jazdec na horských bicykloch Glen Dobson chcel na jazdu do terénu zobrať so sebou svojho malého syna, nenašiel žiadnu detskú sedačku na bicykel, ktorá by vyhovovala týmto potrebám. Preto sa spolu s manželkou rozhodol vytvoriť riešenie s názvom Mac Ride, ktoré sa dostáva na trh a umožní cyklistovi bez problémov jazdiť na horskom bicykli spolu s jeho malým dieťaťom.

Systém detskej sedačky Mac Ride pozostáva zo silikónového sedla, ktoré je umiestnené na teleskopickej hliníkovej tyči. Tá sa dá rýchlo a jednoducho pripevniť cez vlastnú rozperu k prednej časti bicykla a na zadný rám pod sedlom bicykla. Z prednej časti tyče vychádzajú po oboch stranách ešte ďalšie tyče, na koncoch ktorých sú strmene pre zasunutie detských chodidiel.

Systém detskej sedačky Mac Ride pozostáva zo silikónového sedla, ktoré je umiestnené na teleskopickej hliníkovej tyči. Tá sa dá rýchlo a jednoducho pripevniť cez vlastnú rozperu k prednej časti bicykla a na zadný rám pod sedlom bicykla.

Toto riešenie je zamerané na rozloženie hmotnosti dieťaťa v mieste bicykla tak, aby zohľadňovali aj hmotnosť jazdca a teda nie na citlivejšej časti rámu, ako je horný rám horského bicykla. Ako náhle je dieťa usadené v sedle a chodidlá má zasunuté v strmeňoch, nachádza sa medzi ramenami jazdca a drží sa riadidiel bicykla. Vďaka tomu sa jazdec môže bez obáv vybrať so svojim dieťaťom aj do terénu, samozrejme netreba zabudnúť na ochrannú prilbu a prispôsobenie jazdy danej situácii, takže žiadne veľké triky na bicykli asi nebudú možné.

Z prednej časti tyče detskej sedačky Mac Ride vychádzajú po oboch stranách ešte ďalšie tyče, na koncoch ktorých sú strmene pre zasunutie detských chodidiel.

Ak je dieťa staršie a väčšie, sedadlo na Mac Ride sa na prepojovacej tyči dá posunúť a takisto je možné predĺžiť strmene. Detská sedačka je pritom navrhnutá pre prevoz detí od 2 do 5 rokov. Hoci to bol spočiatku len súkromný projekt, systém detskej sedačky Mac Ride sa dostáva aj na komerčný trh a je k dispozícii na webovej stránke výrobcu za cenu 199 dolárov.

Detská sedačka Mac Ride je navrhnutá pre prevoz detí od 2 do 5 rokov a dá sa poskladať do prenosnej formy.