Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Roboticka hračka Aflac Duck pomáha deťom s rakovinou

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Poisťovacia spoločnosť Aflac sa spojila s vývojárskou spoločnosťou Sproutel a predstavili milú robotickú hračku v podobe kačky. Tá má pomôcť deťom, ktoré sú na chemoterapii, prekonať problémy s touto liečbou spojené.

Aj preto je hračka Aflac Duck vybavená vlastným PICC katétrom, tak isto ako liečené dieťa. To má ukázať deťom, že aj táto kamarátska hračka prechádza rovnakou náročnou liečbou. Robotická hračka pritom živo reaguje na podnety, či už zvukovo, alebo pohybom a pomáha deťom vyjadriť emócie, ktoré mnohokrát nevedia zo seba dostať.

Kačka Aflac vyžaduje od detí určitú starostlivosť ako je „kŕmenie“ či kúpanie. Na hrudi má táto hračka svietiaci kruh, na ktorý môže dieťa prikladať kartičky s RFID čipom pre vyobrazenie emócií, ktorá kačička potom samozrejme deťom zahrá.

Poisťovacia spoločnosť  Aflac sa spojila s vývojárskou spoločnosťou Sproutel a predstavili milú robotickú hračku v podobe kačky. Tá má pomôcť deťom, ktoré sú na chemoterapii, prekonať problémy s touto liečbou spojené.

Vývojári zo spoločnosti Sproutel strávili vývojom tejto robotickej hračky 18 mesiacov a konzultovali svoju prácu s tisíckou doktorov či rodičov malých pacientov. Výsledok otestovali priamo na deťoch s touto ťažkou diagnózou a hračka Aflac Duck mala u nich úspech. Spoločnosť Aflac sa teda rozhodla, aj napriek výrobnej cene okolo 200 dolárov, dať hračku zadarmo každému dieťaťu s touto diagnózou.

Robotická hračka Aflac Duck je vybavená vlastným PICC katétrom, tak isto ako liečené dieťa. To má ukázať deťom, že aj táto kamarátska hračka prechádza rovnakou náročnou liečbou.