Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vláčik Intelino dostane deti na správnu koľaj v programovaní

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Učiť deti spôsobom, ktorým komunikujú technológie začína byť rovnako dôležité ako čítanie a písanie či matematika. Existuje preto viacero hračiek, ktoré pomáhajú s výučbou programovania. Najnovšie sa pridáva súprava inteligentného vláčika Intelino.

Spoločnosť Innokind stavila na obľúbenú hračku, akou je isto vláčik, ktorý prináša kreatívne možnosti stavania trate, no na rozdiel od tých starších modelov je o niečo pokročilejší. Súprava inteligentného vláčika Intelino pozostáva z plastový koľajníc, hlavnej inteligentnej mašiny a pripojeného vozňa „pre pasažierov“, spolu so sadou farebných štvorcov. Hračka je určená pre deti od 3 rokov a spája hranie s koľajnicami a vláčikom spolu s mobilnou aplikáciou.

Inteligentný detský vláčik Intelino.

Vláčik je poháňaný 32 bitovým ARM procesorom a je napájaný lítium-polymérovou batériou, ktorá zabezpečí výdrž viac ako 100 minút hry na jedno nabitie. Deti potom môžu ovládať rýchlosť, smer a iné základné funkcie vláčika, ako je napríklad prechod cez výhybku tak, že do koľajníc na trati v strategických bodoch umiestnia farebné štvorce. Tie slúžia v podstate pre naprogramovanie činnosti vláčika. Aj prepojenie elektromagnetických vagónov sa dá aktivovať pomocou vhodných štvorcov, aby sa pridali alebo odpojili vozne, keď sa vláčik pohybuje po trati.

Inteligentný detský vláčik Intelino.

Vláčik vyrobený z polykarbonátu a ABS plastu využíva Bluetooth pripojenie pre čítanie informácií zo senzorov vo farebných štvorcov na trati. Disponuje trojosovým akcelerometrom, snímačom rýchlosti a kapacitným senzorom. Používateľ vie takisto ovládať aj LED osvetlenie vláčika. Sprievodná mobilná aplikácia otvára dvere pre pokročilejšie funkcie, pričom detskí programátori dokážu vytvárať vlastné príkazy pre moduly s pomocou editora Snap.

Spoločnosť Innokind svoj inteligentný vláčik Intelino predstavila na výstave CES 2019. Štartovacia súprava J-1 by mala byť k dispozícii v priebehu marca, no jej cena zatiaľ nebola zverejnená.

Inteligentný detský vláčik Intelino.