Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Arcade Coder naučí deti vytvárať si vlastné zábavné hry

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť Tech Will Save Us vytvorila modernú verziu stolovej hry s názvom Arcade Coder, ktorá je navrhnutá tak, aby umožnila deťom si naprogramovať vlastné hry, ktoré si môžu potom zahrať na hracej doske so 144 silikónovými blokmi s viacfarebnými LED diódami.

V dnešnej majú deti na celom svete k dispozícii obrovské množstvo digitálnych hier, no pristupujú k nim pasívne. Podľa spoločnosti Tech Will Save Us je cieľom novej elektronickej hračky Arcade Coder „vytvárať zážitok, ktorý by v deťoch uvoľnil kreativitu“ a naučili sa tak prístupnou formou, ako prebieha proces navrhovania hier.

Elektronická hračka Arcade Coder je určená pre deti vo veku 6 rokov a viac, pričom v sebe kombinuje zážitky z fyzického aj digitálneho vzdelávania. Fyzickú stránku tvorí herná doska s rozmermi 30,5 x 30,5 centimetrov, na ktorej je umiestnených 144 silikónových blokov s viacfarebnými LED diódami, ktoré tvoria akoby obrazové body displeja. Digitálnou časťou je sprievodná mobilná aplikácia.

Elektronická vzdelávacia hračka Arcade Coder.

Cieľom Arcade Coder je, že deti sa môžu učiť základy tvorby svojich vlastných hier od nuly. Zisťujú ako sa vytvárajú herné mechaniky, ako je rýchlosť hry, herné úrovne a systém odmeňovania bodmi. Prostredníctvom režimu Painter sa môžu naučiť ako rozihrať LED diódy na doske a vytvárať osvetlené farebné obrázky a animácie s pomocou získaných zručností v kódovaní. Všetko môžu robiť sami, alebo s priateľmi či rodinou. Batéria v hernej doske vydrží približne 6 hodín na jedno nabitie.

Elektronická vzdelávacia hračka Arcade Coder.

Deti majú k dispozícii predefinované naprogramované projekty pre jedného, dvoch a štyroch hráčov, ktoré si môžu prispôsobiť podľa svojej fantázie. Deti, ktoré ešte len začínajú s kódovaním, môžu začať používať aplikáciu Arcade Coder a Games Studio spustenú cez Bluetooth spárované mobilné zariadenie s operačným systémom iOS. Získajú prístup k video návodom, projektom a rôznym výzvam, ktoré môžu plniť a získať za ne symboly ocenenia ich zručností. Zábava môže pokračovať aj po dokončení všetkých projektov v aplikácii, prihlásením sa k budúcim hrám, doplnkom a aktivitám.

Elektronická vzdelávacia hračka Arcade Coder je dostupná prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarterpre za 80 libier (približne 88 EUR). Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby a všetko pôjde podľa plánu, distribúcia prvých kusov by sa mala začať v októbri tohto roku.

Elektronická vzdelávacia hračka Arcade Coder.