Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot ovládaný hlasom sa môže premeniť na pretekárske autíčko

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa detských hračiek, komiksov a filmov sa točí okolo populárnych robotov, ktorí sa transformujú na vozidlo a zase naspäť na robota. Najnovšie sa zapojila spoločnosť Robosen Robotics, ktorá na CES 2020 uviedla svojho robota T9, ktorý sa pomocou hlasových príkazov alebo prostredníctvom aplikácie transformuje na auto, ktoré preteká po miestnosti.

Väčšina robotických hračiek na štýl obľúbených Trasformerov si vyžaduje, aby používateľ manuálne zmenil akčnú figúrku robota na vozidlo, zviera, zariadenie alebo čokoľvek iné a zase ho zložiť späť. Rovnako aj nová robotická hračka T9 je transformujúcim sa robotom, ktorého cieľom je však stimulovať záujem dieťaťa o programovanie, robotiku a umelú inteligenciu.

Robotická hračka Robosen T9

Spoločnosť Robosen Robotics označuje T9-tku za prvého spotrebiteľského robota, ktorý sa môže automaticky transformovať z vozidla na robota a naspäť. V robotickej podobe dokáže chodiť po dvoch nohách, vo forme vozidla zase pretekať na kolesách. Dá sa ovládať pomocou ľahko zapamätateľných hlasových povelov alebo prostredníctvom Bluetooth pripojenia cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS alebo Android. Deti sa môžu učiť kódovať a vyvíjať rôzne programy pre robota a tak ho donútiť vykonať napríklad tanečné či iné zábavné pohyby.

Robotická hračka Robosen T9

Rôzne pohyby pre robota sa dajú vytvárať pomocou troch programovacích platforiem, manuálnej, vizuálnej a 3D grafiky. Deti, ktoré sa chcú naučiť kódovať, môžu čerpať vedomosti z bezplatných online kurzov. Keď už vytvoria alebo prispôsobia animáciu pohybu, môžu ju uložiť do pamäte robota pre jej neskoršie vyvolanie. Pamäť má dostatočnú kapacitu pre uložnie desiatok tisíc animácií. Pokiaľ došli nápady, inšpirácie sa dajú čerpať od online komunity, ktorá prináša pomoc, ako aj možnosti spolupráce.

Robot T9 je vyrobený z hliníkovej zliatiny s ABS a polykarbonátového opláštenia. Je vybavený 23 proprietárnymi čipmi a 22 robotickými servomotormi, ktoré pracujú s algoritmami umelej inteligencie pre riadenie kĺbov. T9-tka váži 1,48 kilogramu, vrátane 2 000 mAh batérie, a má rozmery 265 x 163 x 340 mm vo forme robota alebo 287 x 198 x 149 mm vo forme vozidla.

Robotická hračka Robosen T9 je v predaji za cenu 499 dolárov.

Robotická hračka Robosen T9