Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na autodráhach budú pretekať už aj obľúbené autá z filmov a seriálov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autodráhy sa v dnešnom svete tabletov a hračkárskych robotov môžu zdať trocha zastarané, no stavanie dráhy a testovanie svojich pretekárskych schopností v rodine je stále veľká zábava. Spoločnosť Scalextric pritom uvádza nové modely autíčok pre autodráhu, ktoré sú replikou áut z obľúbených filmov a televíznych seriálov.

Medzi nové autíčka pre autodráhu Scalextric, ktoré majú byť uvedené na trh v roku 2020, patrí napríklad dodávka Robin Reliant Regal a Ford Capri MkIII z britského sitcomu Only Fools and Horses, milovníkov Jamesa Bonda poteší dvojica klasických áut Aston Martin DB5 a Aston Martin V8. Nájdeme tu aj modely inšpirované hrdinami a zloduchmi zo sveta DC Comics, či už je to dodávka VW T1b Panel so znakmi DC Comics, alebo známy Batmobile či Jokerovo farebné a zubato vysmiate autíčko.

V rámci 35. výročia prvého filmu Návrat do budúcnosti (Back to the Future) zahrnul výrobca aj miniatúru auta DeLorean (v mierke 1:32), aj s figúrkou postavy Martyho McFlya za volantom, registračnou značkou s nápisom OUTATIME a s odnímateľnou tyčou bleskozvodu. Medzi ďalšie vozidlá do zbierky pre rok 2020 patrí limitovaná edícia modelu Tyrrell P34 so šiestimi kolesami, fialový Dodge Charger R / T a replika auta Lotus 25 z Veľkej ceny Monako z roku 1963.

Hoci autodráhy nemusia byť veľkou výzvou alebo nie sú realistické ako niektoré dnešné pretekárske počítačové a konzolové hry, stále sa s nimi dá užiť množstvo zábavy. So zavedením replík vozidiel z obľúbených filmov a televíznych seriálov ide aj o istú dávku nostalgie.

Cena za modely autíčok pre autodráhy Scalextric sa začína od 42,99 dolárov, v závislosti od modelu, pričom dostupnosť je rozložená na celý rok 2020.