Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná kolíska, ktorá zabezpečí vášmu dieťaťu nepretržitý spánok

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dobre sa vyspať, je niečo, o čom snívajú mnohí rodičia malých detí a tak akákoľvek pomoc, ktorá poskytne nejaký ten odpočinok, je určite vítaná. Nová kolíska s názvom Cradlewise je preto navrhnutá tak, aby sa začala automaticky jemne pohybovať nahor a nadol, ak sa dieťa začne v noci prebúdzať a opäť ho uspala.

Kolíska Cradlewise monitoruje spiace dieťa pomocou mikrofónu a vstavanej kamery s nočným videním. Softvér založený na umelej inteligencii sa učí v priebehu času a vyvíja profil pre spánok dieťaťa, čím sa stanoví typický čas pre spánok a prebúdzanie.

Ak dieťa začne vykazovať známky predčasného prebudenia, napríklad otvorí oči alebo sa začne viacej pohybovať, Cradlewise automaticky zareaguje jemnými pohybmi nahor a nadol. Kolíska zároveň začne vysielať biely šum z integrovaného reproduktoru. Ako náhle systém umelej inteligencie zistí, že dieťa opäť zaspalo, pohybu ustanú a biely šum sa zmení na inštrumentálnu hudbu prehrávanú v nízkej hlasitosti.

Inteligentná kolíska Cradlewise.

Rodičia si môžu pomocou sprievodnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android navoliť druh prehrávanej hudby. Táto aplikácia tiež odosiela upozornenia, keď sa dieťa začne prebúdzať, a navyše analyzuje jeho spánok. Dajú sa sledovať údaje, ako je napríklad dĺžka spánku. Aplikácia sa tiež dá použiť na sledovanie a počúvanie dieťaťa, rovnako ako bežný detský monitorovací systém.

Aplikácia môže byť navyše využitá aj na manuálne spustenie a zastavenie pohybov kolísky. To sa dá urobiť aj ručne, zatlačením kolísky pre aktiváciu pohybu alebo jej podržaním v hornej polohe po dobu 5 sekúnd.

Inteligentná kolíska Cradlewise je určená pre deti vo veku do 24 mesiacov a dá sa predbežne objednať na stránkach výrobcu za 999 dolárov. Dostupná by mala byť od júla.

Inteligentná kolíska Cradlewise.