Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Audio konzola Ellodee nahradí deťom displej za hudbu a príbehy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti trávia každý deň viac času pozeraním na displej telefónu, tabletu, počítača alebo televízora. Jedinou alternatívou, ako tento čas minimalizovať, je zvuk, no aj ten sa zvyčajne spája s obrazovkou. No nová audio konzola Ellodee Sound Companion, ktorá je zameraná na deti, sa zaoberá predovšetkým zvukom.

Ellodee Sound Companion vyzerá a do značnej miery funguje podobne ako inteligentný reproduktor, ktorý môžu deti používať na prehrávanie rôznych zvukových zábavných programov, ako sú hudobné skladby, rozprávky či vzdelávací obsah. Spoločnosť Ellodee pritom pripravila knižnicu s viac ako 60 miliónmi skladieb, podcastov a audiokníh, ktoré sa dajú stiahnuť do aplikácie Sound Companion.

Keď je zariadenie pre deti v každom veku pripravené, môže si dieťa ľahko vybrať, čo chce počúvať. Na vrchu zariadenia sa nachádza ovládací panel v podobe kolieska so šiestimi prúžkami farebných tlačidiel, ktoré môžu byť prepojené s vybraným obsahom, či už ide o album, zoznam skladieb, epizódu podcastu alebo audioknihu. Uprostred kruhu je umiestnený malý displej, ktorý však slúži len na zobrazenie grafiky albumu a na pomoc deťom pri navigácii v ponukách a úprave nastavení.

Audio konzola Ellodee Sound Companion.

Pomocou aplikácie Ellodee si rodičia môžu vybrať a stiahnuť obsah „Koliesok“, ktoré obsahujú šesť zvukových súborov. Každé zariadenie môže pojať štyri takéto „Kolieska“, takže si deti môžu kedykoľvek vybrať z až 24 kanálov zábavy pomocou otočného gombíka na pravej strane zariadenia.

Tím Ellodee každý mesiac pripravuje nové súbory „Koliesok“, ktoré sa dajú na požiadanie alebo automaticky po vydaní stiahnuť do audio konzoly Sound Companion. Prípadne si môžu rodičia knižnicu prezerať aj sami a zostaviť deťom vlastné „Kolieska“. Vďaka tomu môžu mať rodičia úplnú kontrolu nad tým, čo ich deti počúvajú.

Výhodou je aj to, že v zariadení nie sú vôbec žiadne mikrofóny alebo kamery a nie je kdispozícii ani pripojenie na internet. Rodičia tak môžu nechať svoje deti používať Sound Companion bez dozoru a nemusia mať obavy, že ich deti budú sledované alebo budú vystavené nebezpečenstvu, ktoré na nich môže číhať v online svete.

Audio konzola Ellodee Sound Companion.

Audio konzola Ellodee Sound Companion je navrhnutá tak, aby „rástla“ s deťmi vo veku od jedného do 14 rokov. Môže im pritom pomôcť pestovať si zdravšie návyky okolo používania technológií už od útleho veku, čím sa zníži čas strávený pozeraním na displej bez toho, aby bola obmedzovaná zábava.

Vývojári sa rozhodli hľadať finančné prostriedky na rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá zariadenie získať od 199 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na december 2021.

Audio konzola Ellodee Sound Companion.