Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém KIHT by mohol deťom pomôcť s písaním na papieri

Systém KIHT by mohol deťom pomôcť s písaním na papieri
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď by bolo skvelé, keby učitelia mohli tráviť viac času s každým zo svojich študentov, faktom je, že deti často skončia s precvičovaním rukopisu bez dozoru. Nový systém však môže pomôcť vyriešiť tento problém s využitím „inteligentného“ pera.

Nová technológia sa vyvíja prostredníctvom nemecko-francúzskeho projektu nazvanom ako „Kaligo-based Intelligent Handwriting Teacher“ (skrátene KIHT). Ten zahŕňa špeciálnu verziu existujúcej aplikácie Kaligo, v ktorej študenti používajú digitálne pero stylus na písanie písmen abecedy na obrazovku tabletu.

Podľa vedcov z nemeckého Technologického inštitútu Karlsruhe však takéto nastavenie nie je ideálne na to, aby sa deti naučili písať na papier atramentovým perom, s čím sa budú pravdepodobne stretávať v reálnom živote. S ohľadom na túto skutočnosť systém KIHT namiesto toho využíva „inteligentné“ plniteľné atramentové pero, ktoré je vybavené inerciálnou meracou jednotkou (IMJ) a modulom Bluetooth.

1,976 / 5,000 Translation results Schéma znázorňujúca, ako budú rôzne komponenty systému KIHT spolupracovať.

Na základe cvičení rukopisu Kaligo na tablete budú študenti perom písať jednotlivé písmená na obyčajný list papiera. Keď tak urobia, IMJ v pere bude sledovať polohu hrotu a prenesie tieto údaje do mobilnej aplikácie. Aplikácia zase určí, či sú veci na papieri napísané správne, a upozorní dieťa, ak niečo robí zle. Učitelia môžu pritom stále kontrolovať prácu študenta na hárku papiera, keď dostanú príležitosť. Údaje sú totiž uložené v aplikácii a je možné ich skontrolovať aj po dokončení cvičení.

Technologický inštitút Karlsruhe a nemecký výrobca pier Stabilo vyvíjajú hardvérovú časť systému KIHT, zatiaľ čo francúzske L'IRISA (Institut de Recherche en Informatique et Systèmes Aléatoires) a spoločnosť Learn & Go (tvorca aplikácie Kaligo) pracujú na softvérovej časti.

Systém KIHT kombinuje inteligentné pero (vpravo) a aplikáciu, ktorá učí písanie rukou.