Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Strešný nosič Knotix využíva na svoje upevnenie silné magnety

Strešný nosič Knotix využíva na svoje upevnenie silné magnety
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú strešné nosiče skvelé na prepravu rôzneho vybavenia, keď sa nepoužívajú, zbytočne vytvárajú odpor vetra a sú vystavené poveternostným vplyvom. Najnovší strešný nosič Knotix bol navrhnutý s ohľadom na túto skutočnosť, pretože sa dá namontovať alebo demontovať za deklarovaných 20 sekúnd.

Zostava Knotix, ktorú navrhla americká startup spoločnosť AutoMount, pozostáva z dvoch skladacích teleskopických hliníkových priečnikov. Používateľ stojaci vedľa vozidla začne rozkladaním každej tyče a potom pomocou zabudovaného gumového kolieska preklopí jej vzdialenejší koniec cez strechu. Následne tyč spustí nadol, čím umožní silným magnetom na vzdialenejšom konci kontakt so strechou. Potom pritiahne bližší koniec tyče k sebe a potom upne hákový mechanizmus na tomto konci okolo hornej časti otvoru dverí vozidla, pričom dvere sa následne nad ním zatvoria.

Magnetický strešný nosič Knotix.

Hák potom drží tento koniec na mieste, zatiaľ čo magnety na druhom konci ho udržujú pripevnený k streche. Navyše, pokiaľ dvere zostanú zatvorené a zamknuté, priečniky nemožno ukradnúť. Podľa spoločnosti AutoMount zostane zariadenie pripevnené pri rýchlosti až 201 km / h a unesie maximálne úžitkové zaťaženie 150 kilogramov. S posledným menovaným pomáha voliteľné montážne príslušenstvo špecifické pre nosič Knotix, ktoré sa posúva po koľajniciach zapustených do horných častí priečnikov.

Magnetický strešný nosič Knotix.

Systém je údajne kompatibilný so všetkými štvordverovými vozidlami, pokiaľ majú oceľovú karosériu, nemajú posuvné dvere a nie sú príliš úzke ani príliš široké. Tyče sa rozširujú na maximálnu dĺžku 1 270 mm a teleskopicky sa vysúvajú na minimálnu dĺžku 1 067 mm.

Magnetický strešný nosič Knotix je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, za príspevok 299 dolárov sa dá získať jedna zostava. Jej plánovaná maloobchodná cena je 499 dolárov. Distribúcia by sa mala začať v januári 2023.

Magnetický strešný nosič Knotix.