Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Segway sa opäť obracia na ľudí, aby uviedol plne odpružené e-kolobežky

Segway sa opäť obracia na ľudí, aby uviedol plne odpružené e-kolobežky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po úspešnom crowdfundingovom financovaní série elektrických kolobežiek GT na portáli Indiegogo sa spoločnosť Segway presunula na portál Kickstarter, aby financovala výrobu svojich prémiových modelov elektrických kolobežiek P65 a P100S. Elektrické kolobežky série P boli prvýkrát oznámené v marci súčasne so sériou GT, pričom spoločnosť Segway sľubovala, že „nanovo definujú dopravu vďaka bezkonkurenčnej obratnosti a bezpečnosti“.

Model e-kolobežky P65, ktorý je určený na dochádzanie do práce, váži 26,3 kilogramu a skladá sa na rozmery 118 x 63,5 x 56,6 cm na ľahšiu prepravu medzi jazdami v kufri auta. Je poháňaná motorom s výkonom 500 W, ktorý umožňuje maximálnu rýchlosť až 40 km / h, pričom si jazdec môže vybrať z troch úrovní výkonu. E-kolobežka dokáže zrýchliť z pokoja na 24 km / h za 3,8 sekundy. Batéria s kapacitou 561 Wh umožňuje na jedno nabitie prejsť vzdialenosť až 65 kilometrov.

Prémiové elektrické kolobežky Segway série P.

Model e-kolobežky P100S poskytne výkonnejšiu jazdu a má trochu iné rozmery v zloženom stave, pričom váha je o dosť ťažšia – 32,9 kilogramu. Táto e-kolobežka je vybavená motorom s výkonom 650 W, ktorý umožňuje zrýchlenie z 0 na 24 km / h za 2,8 sekundy až do maximálnej rýchlosti 48 km / h, pričom dokáže zvládnuť stúpanie až do 23 %. Za každých sedem hodín nabíjania môžu jazdci vďaka 1 kWh batérii prejsť vzdialenosť až 100 kilometrov.

Prémiová elektrická kolobežka Segway série P.

Medzi spoločné prvky patrí široká 8,7-palcová paluba, plné odpruženie, 10,5-palcové bezdušové, samotesniace pneumatiky, kotúčové brzdy vpredu a vzadu plus motorové brzdenie vzadu a integrované osvetlenie, vrátane brzdových a smerových svetiel. Jazda za každého počasia je možná vďaka vodotesnosti tela IPX5 a batérii s krytím IPX7.

Každá z e-kolobežiek sa dá odomknúť pomocou NFC karty v oblasti pod farebným displejom v strede riadidiel, zadaním hesla alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie spustenej na smartfóne s rozhraním Bluetooth.

Prémiová elektrická kolobežka Segway série P.

Prémiové elektrické kolobežky Segway série P sa údajne už vyrábajú, no na trh sa uvádzajú prostredníctvom startup platformy Kickstarter, kde sa zálohy na model P65 začínajú od 1 199 dolárov a model P100S stojí 1 599 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok dodávok sa odhaduje na október tohto roku.

Prémiová elektrická kolobežka Segway série P.