Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový e-bicykel s remeňovým pohonom má dojazd až 100 kilometrov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po úspešnom crowdfundingu so skladacím e-bicyklom s hriadeľovým pohonom HF-01 predstavila spoločnosť Honbike nový pozoruhodný mestský e-bicykel s remeňovým pohonom s názvom U4. Ten poskytne elektrickú podporu pri šliapaní do pedálov až do rýchlosti 25 km / h a na jedno nabitie dokáže prejsť až 100 kilometrov.

Nový elektrický bicykel Honbike U4 je postavený na pútavom minimalistickom ráme, ktorý pozostáva len z troch rúrok z hliníka 7 000. Rám je skosený tak, aby bol prístupný pre jazdcov s výškou 1,6 - 1,9 metra, ktorí zaujmú pohodlný vzpriamený jazdný posed. Kabeláž je vedená zvnútra, aby sa zachoval elegantný čistý vzhľad, pričom e-bicykel váži 20,2 kilogramu a spolu s jazdcom a batožinou unesie celkovo až 120 kilogramov.

Elektrický bicykel Honbike U4.

Zdá sa, že spoločnosť Honbike nemá rada reťaze na bicykli, a preto sa rozhodla pre hriadeľový pohon v prípade skladacieho e-bicykla HF-01, ktorý na portáli Indiegogo vyzbieral viac ako pol milióna dolárov a začal sa posielať podporovateľom, a v prípade nového modelu U4 sa rozhodla pre bezúdržbový remeňový pohon Gates Carbon Belt.

Elektrický bicykel Honbike U4.

Ten spája kľuku s 350-wattovým motorom s prevodovkou na zadnej náprave pre americkú verziu e-bicykla s elektrickou podporou pri šliapaní do maximálnej rýchlosti 20 mph alebo 250-wattovým motorom pre trh v Európe s obmedzenou maximálnou rýchlosťou 25 km / h. V oboch prípadoch je zabudovaná rovnaká automatická prevodovka SmartHon s asistentom pre jazdu do kopca ako v skladacom bicykli HF-01. K dispozícii sú tri jazdné režimy prostredníctvom tlačidiel na riadidlách.

Energiu dodáva 432-Wh (12 Ah / 36 V) lítium-iónová neodnímateľná batéria, ktorá je integrovaná v ráme. Tá podľa odhadov vystačí až na 52 míľ dojazdu na jedno nabitie pre jazdcov v USA alebo až 100 kilometrov pre jazdcov v Európe.

Elektrický bicykel Honbike U4.

Model U4 jazdí na 27,5-palcových kolesách z horčíkovej zliatiny bez lúčov obutých do 2-palcových cestných pneumatík. Brzdnú silu pritom zabezpečujú kotúčové brzdy. Na riadidlách je zabudovaný LCD displej, ktorý zobrazuje všetky základné údaje o jazde, ale e-bicykel spolupracuje aj so sprievodnou mobilnou aplikáciou spustenou na smartfóne s rozhraním Bluetooth, ktorá poskytuje viac možností ovládania a merania. Kľúčové špecifikácie dopĺňa integrované LED osvetlenie vpredu a vzadu, dodávané blatníky, jednostranný stojan a odolnosť voči poveternostným vplyvom v kategórii IPX6.

Elektrický bicykel Honbike U4 sa dá objednať v čiernej alebo bielej farbe za cenu 1 699 EUR, pričom dodávky v Európe by sa mali začať koncom augusta (v USA o mesiac neskôr).

Elektrický bicykel Honbike U4.