Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Haul ST chce vyplniť medzeru medzi e-bicyklami a autami

Haul ST chce vyplniť medzeru medzi e-bicyklami a autami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok spoločnosť Specialized oznámila, že zakladá novú značku s odhodlaným úsilím presvedčiť cestujúcich, aby nechali auto doma a namiesto toho jazdili do mesta na dvoch kolesách. Nedávno bol odhalený nákladný elektrický bicykel Globe Haul ST ako prvé ovocie tejto vízie.

Haul ST, prvý model v „rastúcom počte každodenných vysokovýkonných e-bicyklov“ pod hlavičkou Globe, je postavený na zníženom hliníkovom ráme unifikovanej veľkosti s teleskopickým sedadlom a nastaviteľnými riadidlami, aby vyhovovali jazdcom s výškou od 1,34 do 1,93 metra.

E-bicykel má zadný nákladný nosič s úložným rozhraním MIK HD a koľajnicovým systémom a možno na neho pripevniť príslušenstvo ako sú kufre. Ďalej má predný nosič pripravený na systém MIK, môže mať sedadlo spolujazdca s držiakom na ruky a stupačkami na nohy, kryt zadného kolesa a ďalšie veci môžu byť osadené na e-bicykel prostredníctvom jeho „univerzálneho montážneho systému“. Dvojnohý stredový stojan zaisťuje stabilitu pri parkovaní, čo jazdec ocení najmä pri nakladaní a vykladaní nákladu.

Nákladný elektrický bicykel Globe Haul ST.

Jazdci majú k dispozícii citlivú elektrickú pomoc od 700-wattového elektromotora v náboji zadného kolesa, ktorý disponuje snímačom krútiaceho momentu v spodnej konzole, s piatimi úrovňami elektrickej asistencie šliapania do pedálov. Tie sa dajú nastaviť prostredníctvom ovládacích prvkov na displeji na riadidlách, ktorý tiež poskytne okamžitý pohľad na rýchlosť, vzdialenosť, stav batérie a odhadovaný dojazd. Pre flexibilitu jazdy je tiež integrovaný 9-stupňový mechanický pohon.

Elektromotor je napájaný 772-Wh batériou namontovanou medzi dvomi spodnými rámovými trubkami, ktorá údajne dokáže „previesť až 190 kilogramov na vzdialenosť až takmer 97 kilometrov na jedno nabitie“, vrátane „nákladu a jazdca štandardnej veľkosti“.

Nákladný elektrický bicykel Globe Haul ST.

Haul ST jazdí na 20-palcových dvojstenných zliatinových ráfikoch obalených 3,5-palcovými pneumatikami Carless Whisper Reflect. Brzdnú silu zabezpečujú hydraulické kotúčové brzdy s 203-mm kotúčmi, zatiaľ čo blatníky vpredu a vzadu udržujú striekajúcu vodu a nečistoty pod kontrolou. Integrovaný 1 500-lumenový predný svetlomet a 50-lumenové zadné svetlo pomáhajú s viditeľnosťou pre ostatných účastníkov cestnej premávky počas dňa, ako aj osvetľujú okolie po zotmení. Namiesto elektronického klaksónu je súčasťou výbavy aj mosadzný zvonček.

Nákladný elektrický bicykel Globe Haul ST je teraz k dispozícii na predbežnú objednávku za cenu 2 700 USD a výrobca dáva doživotnú záruku na rám a dvojročnú záruku na elektrický pohon.

Nákladný elektrický bicykel Globe Haul ST.