Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Flluid sa chváli najdlhším dojazdom na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2019 bola predstavená nová značka pre mikromobilitu Fuell, pod ktorou vznikol elektrický bicykel Flluid. Ten teraz získal dvoch súrodencov, ktorí sa môžu pochváliť najnovším stredovým motorom s automatickým radením od spoločnosti Valeo. Model Flluid-2 je pritom vybavený dvojicou batérií, ktoré sa postarajú o údajne najdlhší dojazd na svete.

Tím spoločnosti Fuell vylepšil recept na dlhý dojazd pri najnovších prírastkoch e-bicyklov, pričom model Flluid-2 má dve 1 kWh batérie, ktoré sa dajú vybrať na nabíjanie v interiéri. Poskytne tak kombinovaný dojazd na jedno nabitie s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov do vzdialenosti až 362 kilometrov.

Dostupnejší model Flluid-3 s jednou 1 kWh batériou prekoná na jedno nabitie vzdialenosť až 177 kilometrov. V oboch prípadoch dodaná nabíjačka nabije každú batériu na 80 % kapacity za štyri hodiny nabíjania alebo ich nabije na plnú kapacitu za šesť hodín nabíjania.

Elektrický bicykel Fuell Flluid-2.

Každý e-bicykel je vybavený karbónovým remeňovým pohonom Gates, spolu s novým stredovým elektromotorom Valeo Cyclee s výkonom 750 W. Ten produkuje krútiaci moment až 130 Nm na ľahšie zdolávanie kopcov a je vybavený automatickým radením medzi siedmimi prevodmi. Jazdci si môžu zvoliť aj manuálne prepínanie prevodov, ak si to želajú.

V štandardnej konfigurácii je k dispozícii elektrická asistencia šliapania pedálov do rýchlosti 32 km / h a plný elektrický pohon do rovnakej rýchlosti 32 km / h. Spoločnosť Fuell však vyrába aj verzie S-Pedelec s maximálnou rýchlosťou až 45 km / h a elektromotorom s výkonom 1 000 W. Regulačné obmedzenia v Európe prinesú pre tento región e-bicykle s nižším výkonom.

Elektrický bicykel Fuell Flluid-2.

Nové modely sa vyznačujú podobnou estetikou ako pôvodné modely, pričom rámy z hliníkovej zliatiny podporujú výšku jazdca od 1,55 - 1,95 metra. Zabudovaná konektivita bezdrôtovo spája každý model so smartfónom, na ktorom beží sprievodná mobilná aplikácia na diaľkové odomykanie, upozornenia proti krádeži, sledovanie GPS a zobrazuje podrobné informácie o e-bicykli.

Elektrický bicykel Fuell Flluid-2.

Mestské a rekreačné elektrické bicykle Flluid-2 a Flluid-3 s dlhým dojazdom využívajú výhody odpruženej vidlice. Jazdia na 27,5 kolesách s pneumatikami Pirelli Angel GT Urban a brzdnú silu im dodávajú hydraulické brzdy Tektro. Každý z nich obsahuje predné svetlo Roxim Z4E Pro so svietivosťou 900 lúmenov a brzdové zadné svetlo pre viditeľnosť v premávke počas dňa alebo pri jazde po zotmení. Súčasťou výbavy je aj zadný nosič nákladu, predné a zadné blatníky a bočný stojan.

Spoločnosť Fuell ponúka e-bycikel Flluid-2 na startup portáli Indiegogo za 4 099 USD, zatiaľ čo model Flluid-3 vyjde na 3 799 USD. Ak všetko pôjde podľa plánu v rámci už financovanej kampane, začiatok dodávok sa odhaduje na júl.

Elektrický bicykel Fuell Flluid-2.