Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykel v štýle mopedu môže mať až tri batérie pre 354 km dojazd

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo elektrických bicyklov inšpirovaných mopedmi či motocyklami, no najnovší prírastok z dielne spoločnosti Eunorau by ich všetky mohol nechať v prachu vďaka voliteľnej konfigurácii s tromi batériami. Tá mu tak umožní dojazd do vzdialenosti až 354 kilometrov na jedno nabitie.

Hybridný e-bicykel / moped Eunorau Flash sa môže pochváliť množstvom zaujímavých možností konfigurácie a doplnkov. Prvou z nich je elektromotor. Jeden model prináša 750-W motor v zadnom náboji s krútiacim momentom 92 Nm alebo voliteľný 1 500-W pohon všetkých kolies, ktorý pozostáva z dvoch 750-W nábojových motorov schopných vyprodukovať 184 Nm krútiaceho momentu. Alebo sa dá použiť konfigurácia s 1 000 wattovým motorom so stredným pohonom s citlivým snímaním krútiaceho momentu pre krútiaci moment až 220 Nm.

Hybridný e-bicykel / moped Eunorau Flash.

Štandardne sa Flash dodáva s jednou 52-V / 16-Ah batériou pod sedadlom, ale je možné pridať 52-V / 21-Ah „palivovú nádrž“ pre dvojnásobný dojazd na jedno nabitie, respektíve voliteľné tretie (52-V / 17-Ah) batériové balenie je možné namontovať na spodnú trubicu rámu a dosiahnuť tak spolu až 354 kilometrový dojazd s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov alebo dojazd 180 kilometrov pri použití plného elektrického pohonu bez šliapania.

Hliníkový rám je k dispozícii len s odpruženou vidlicou alebo dvojitými tlmičmi vzadu, v závislosti od zvolenej konfigurácie, a môže pojať jazdcov s výškou od 1,58 – 1,93 metra. Maximálna nosnosť je uvádzaná na 199,5 kilogramu a na prepravu nákladu je možné dokúpiť nosiče / koše.

Hybridný e-bicykel / moped Eunorau Flash.

Model Flash jazdí na 20-palcových kolesách obalených robustnými pneumatikami CST Scout E-Moped. Brzdnú silu zabezpečujú štvorpiestikové hydraulické kotúčové brzdy so 180 mm kotúčmi. Nechýba integrovaný svetlomet a brzdové zadné svetlo, a plyšové čalúnené sedadlo je dostatočne veľké pre dvoch. V strede riadidiel je namontovaný plnofarebný displej pre informácie o jazde a stavu e-bicykla, pričom ďalšie údaje sú dostupné prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Hybridný e-bicykel / moped Eunorau Flash.

Elektrický bicykel Eunorau Flash je dostupný prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo. Model Flash Lite s motorom v zadnom náboji sa dá získať od 1 360 EUR (plánovaná maloobchodná cena 1 995 EUR). Verzia AWD sa vyšplhá až na 1 541 EUR (plánovaná maloobchodná cena 2 358 EUR) a e-bicykel so stredným pohonom stojí 1 723 EUR (plánovaná maloobchodná cena 2 630 EUR). Všetky tieto úrovne štandardne zahŕňajú jednu batériu, pričom ďalšie jednotky sú k dispozícii ako voliteľné doplnky spolu s doplnkami, ako sú nosiče a koše, blatníky a nožičky pre spolujazdca. Ak všetko pôjde podľa plánu s už financovanou kampaňou, odhaduje sa, že preprava začne v auguste.

Hybridný e-bicykel / moped Eunorau Flash.