Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorizované inline korčule JoyErider sa ovládajú poklepaním nohou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa motorizované inline korčule stávajú „módnou záležitosťou“, väčšina z nich stále vyžaduje, aby používatelia nosili so sebou ručný ovládač. Nové elektrické kolieskové korčule JoyErider sa však líšia tým, že sa ovládajú poklepaním nohou jazdca.

Elektrické kolieskové korčule JoyErider, ktoré vyrába čínska technologická spoločnosť Passion Mobility, sú navrhnuté na dochádzanie do práce v meste. Pomocou nastaviteľného viazania si používateľ korčule pripevní k svojej existujúcej obuvi. Potom už stačí len ťuknúť jednou alebo druhou korčuľou o zem a začať sa pohybovať, zrýchliť, spomaliť alebo zastaviť. Sprievodná mobilná aplikácia umožňuje používateľovi si zvoliť, aký počet ťuknutí (a ktorou nohou) aktivuje dané činnosti.

Elektrické kolieskové korčule JoyErider.

Každú z korčúľ JoyErider poháňa 150-wattový elektromotor, ktorý umožní jazdcovi dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 20 km / h a pomôže mu stúpať do svahov so sklonom až osem stupňov. Napájanie zabezpečujú dve 24 V / 3,5 Ah lítium-iónové batérie, opäť každá v jednej korčuli, ktoré by údajne mali poskytnúť dostatok energie pre maximálny dojazd 20 kilometrov na jedno trojhodinové nabitie do plnej kapacity.

E-korčule sú navyše vybavené 89 milimetrovými polyuretánovými kolieskami a elektronickým brzdením. Majú celkovú hmotnosť 6 kilogramov a unesú jazdca s maximálnou váhou 100 kilogramov. Vode odolná elektronika má krytie IP54, čo znamená, že e-korčule odolajú striekajúcej vode zo všetkých strán.

Spoločnosť Passion Mobility nepredáva priamo spotrebiteľom, takže nie sú známe ceny ani dostupnosť.

Elektrické kolieskové korčule JoyErider.