Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úžitkové e-bicykle série Utility sú navrhnuté tak, aby auto malo voľno

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Vvolt, ktorá sa zaoberá elektromobilitou, tvrdí, že väčšina ciest autom je kratšia ako niekoľko kilometrov, čo z nákladných e-bicyklov robí atraktívnu alternatívu. Nové modely radu Utility boli preto „od základu navrhnuté tak, aby pomohli ľuďom viac jazdiť a menej šoférovať“.

Sériu Vvolt Utility tvoria tri rodinné modely e-bicyklov, na čele s modelom Pie, ktorý je vybavený 500-wattovým stredovým motorom na jazdu do maximálnej rýchlosti 32 km / h v súlade s triedou 1 alebo do maximálnej rýchlosti až 45 km / h) v súlade s triedou 3. Je vybavený snímačmi krútiaceho momentu, kadencie a rýchlosti pre citlivú jazdu, remeňom Gates Carbon Drive a tlačidlom Boost pre okamžitú pomoc elektromotora. A k dispozícii je aj prevodovka Enviolo CVT v náboji s 380 % rozsahom prevodov. Maximálna kapacita duálnej batérie je viac ako 1 000 Wh, čo umožňuje dojazd do vzdialenosti 48 až 128 kilometrov na jedno nabitie.

Nákladný elektrický bicykel Vvolt Utlitiy Pie.

Vzadu je 24-palcové koleso a vpredu 20-palcové koleso, každé obuté do 3-palcovej pneumatiky odolnej voči prepichnutiu. Brzdnú silu zabezpečujú štvorpiestikové hydraulické brzdy, vpredu a vzadu je integrované osvetlenie a súčasťou výbavy je aj nosič nákladu integrovaný do rámu, plus nastaviteľný predný modul. K dispozícii je aj voliteľné príslušenstvo. E-bicykel je dimenzovaný na prepravu až 200 kilogramov, vrátane jazdca a nákladu.

Tento model jazdí aj s inteligentným systémom GPS a 4G na ochranu proti krádeži, vrátane zabudovaného alarmu, pripojením k mobilnej aplikácii, diaľkovou diagnostikou a aktualizáciami cez vzduch. Už teraz je možné si ho rezervovať za 200 USD a dodávky by sa mali začať od konca roka 2023. Cena pri uvedení na trh je stanovená na 4 499 USD.

Nákladný elektrický bicykel Vvolt Utlitiy Pie.

Nákladný e-bicykel Slice DLX je v podstate rovnaký ako model Pie, ale jazdí s jednou 600-Wh batériou a nemá integrovaný zadný nosič. Aj tento e-bicykel je naplánovaný na koniec roka 2023 a jeho cena je 3 999 USD.

Nákladný elektrický bicykel Vvolt Utlitiy Slice DLX.

A nakoniec je tu model Slice Lite, jednorýchlostná verzia triedy 2 s 350-wattovým motorom na zadnej náprave pre maximálnu rýchlosť do 32 km / h, s 500-Wh batériou, dvojpiestovými hydraulickými brzdami, ale momentálne bez inteligentného pripojenia. Tento model sa dá predbežne objednať za cenu 2 049 USD, pričom súčasťou výbavy je aj predný nákladný modul zdarma. Dodávky sa majú začať v júli tohto roku.

Nákladný elektrický bicykel Vvolt Utlitiy Slice Lite.