Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly elektrický longboard Corsair F4U sa zloží za okamih

Rýchly elektrický longboard Corsair F4U sa zloží za okamih
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické longboardy môžu byť skvelé aj na dochádzanie do práce, no oproti klasickým skejtbordom sa ťažšie sa prenášajú a skladujú. Výkonný model Corsair F4U rieši tento nedostatok rýchlym a jednoduchým skladacím mechanizmom.

Skladací elektrický longboard Corsair F4U vyrába spoločnosť Corsair Longboards, ktorá je súčasťou programu MIT Sandbox Innovation Fund. Dosku vynašiel Caden Moore, letecký inžinier z MIT, ktorý sa k tomu inšpiroval po tom, čo sa kamarátovi prevrátil a zlomil ťažko skladovateľný longboard. Jeho náhrada bola následne ukradnutá.

Skladací elektrický longboard Corsair F4U.

Dvojdielna laminovaná paluba modelu F4U, ktorá je vyrobená z kanadského javora, má v strede patentovaný hliníkový záves z predvalku 6061 T-6, spolu s uzamykacím mechanizmom vyrobenom z chrómovej ocele.

Keď chce používateľ po jazde dosku longboardu zložiť, stačí stúpiť na jej chvost, aby jej nos vyletel nahor, chytiť ju za rukoväť na spomínanom nose a potom ťahať späť. Tým sa zadná časť dosky preklopí / skladá a uzamkne na mieste vedľa prednej časti. Celý tento proces, ktorý sa vykonáva jednou rukou, trvá údajne len niekoľko sekúnd.

Skladací elektrický longboard Corsair F4U.

Longboard F4U je poháňaný dvomi elektromotormi s výkonom 600 W, ktoré mu umožňujú dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 48 km / h. Jedno nabitie lítium-iónovej batérie s kapacitou 5 200 mAh údajne vystačí na dojazd do vzdialenosti 26 kilometrov. Longboard sa dodáva s polyuretánovými kolesami, hoci v prípade potreby je možné ich vymeniť aj za iné typy.

Skladací elektrický longboard Corsair F4U je momentálne predmetom startup kampane na portáli Indiegogo. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, získať sa bude dať za príspevok v sume 642 euro. Za príspevok od 780 euro je k dispozícii aj s batohom na ľahšie prenášanie. Plánované maloobchodné ceny sú 964, respektíve 1 147 euro. Dodávka je naplánovaná na február 2024.

Skladací elektrický longboard Corsair F4U.