Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aké alternatívne palivá by mohli poháňať vozidlá v budúcnosti?

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už dlhé roky žije ľudstvo s fosílnymi palivami, ktoré poháňajú motory áut, kamiónov, lodí či agregátov, prípadne kosačiek. Zrejme nie sú nevyčerpateľné. A aj preto sa vývojári už dlhšie snažia o ich náhradu. Istým spôsobom už dnes kombinujú klasickú naftu s bio zložkami, či benzín s bio ethanolom. No je to vrchol? Určite nie. Dvere do sveta si už dávnejšie otvorili elektromobily. Čo bude ale poháňať stroje v ďalších rokoch?

Pri snahe znížiť závislosť na fosílnych palivách a ochrániť klimatické podnebie by sa podľa odborníkov, vzhľadom na mimoriadne nepriaznivý súčasný stav, mali využiť všetky dostupné riešenia a ich kombinácie. Či už sú to hybridné pohony s elektrickou energiou alebo aj biopalivá. Už dnes medzi ne patrí bionafta a bioetanol.

„Biopalivá sú žiaľ obmedzené na oblasti, kde môžete mať poľnohospodárstvo. Oveľa väčší vplyv budú mať takzvané eFuels, čiže palivá na báze elektriny. Ste pri nich závislí len od slnka a vetra, ktoré sú v podstate skoro všade,“ hovorí Stephan Schwarzer, eFuel Alliance.

Produkcia eFuels je založená na extrakcii vodíka pomocou elektrolýzy. V tomto procese sa rozkladá voda, napríklad morská, z odsoľovacích zariadení, na jej zložky vodík a kyslík. Nádejným ekologickým palivom budúcnosti by sa však mohol stať aj plyn, v podobe biometánu alebo teda pod označením BioCNG.

„BioCNG sa vyrába zo zvyškových a odpadových materiálov, napríklad z konského hnoja, prípadne slamy. Je to palivo, ktoré už dnes môže prispieť k ochrane klímy. Môžeme vďaka nemu jazdiť a znížiť tak emisie CO2. Palivo je už tu, dostupné. Existuje infraštruktúra čerpacích staníc. Je to teda ďalší veľmi dobrý spôsob ako jazdiť autom s nízkymi nákladmi a zároveň aj klimaticky neutrálne,“ vysvetľuje Birgit Maria Wober, CNG Club.

Aj elektromobilita sa snaží už teraz miešať karty. Narastá s ňou však aj dopyt po elektrickej energii, no výstavba fotovoltických alebo veterných elektrární, bez rozumného konceptu, by v budúcnosti nemusela stačiť naplniť všetky potreby.

„Nemali by sme sa sústrediť len na naše regióny, musíme ísť do najlepších miest, kde slnko svieti celé dni a kde vietor fúka takmer celý deň,“ uzatvára Stephan Schwarzer, eFuel Alliance.