Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercury odhaľuje svoje doteraz najvýkonnejšie elektrické prívesné motory

Mercury odhaľuje svoje doteraz najvýkonnejšie elektrické prívesné motory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred rokom na veľtrhu CES 2023 spoločnosť Mercury Marine predstavila svoj prvý elektrický prívesný motor Avator 7.5e. Pre tohtoročný veľtrh si pripravila modely s najvyšším výkonom plne elektrického modelového radu Avator. Oba nové prívesné motory viac ako zdvojnásobujú výkon akéhokoľvek predchádzajúceho produktu Avator, čím pridávajú do rodiny Avator nové možnosti výkonu na vode. Nové motory zahŕňajú rovnakú cielenú dobu chodu a modulárny systém batérií ako predchádzajúce modely, čo umožňuje používateľom prispôsobiť dojazd a čas na vode svojim vlastným špecifickým potrebám.

Nové elektrické prívesné motory Avator 75e a 110e v dostupnom výkonovom rozpätí viac než zdvojnásobujú výkon predchádzajúceho modelu Avator 35e. Nový model 75e poskytuje výkon až 7,5 kW (10 konských síl) na kĺbovom hriadeli, zatiaľ čo model 110e zvyšuje výkon až na 11 kW (14,8 konských síl). Nové jednotky sa integrujú priamo do väčšieho ekosystému Avator a zdieľajú vlastné vrtule, kormidlo, farebný displej, diaľkové ovládače a funkcie sprievodnej mobilnej aplikácie Mercury Marine s predtým predstavenými prívesnými motormi Avator.

Elektrické prívesné motory Mercury Avator 75e a 110e.

Motory 75e a 110e dopĺňajú počet na päť modelov, v spojení s modelom 7,5e a prívesnými motormi 20e a 35e. Dva najnovšie prívesné motory Avator sú pritom navrhnuté na použitie na rôznych plavidlách, vrátane hliníkových a kompozitných pontónov, hliníkových rybárskych člnov, skifov, nafukovacích člnov a malých okružných člnov zo sklenených vlákien. Budú sa predávať aj na komerčné využitie pre flotily člnov a na použitie na vodných cestách, ktoré obmedzujú pohon na spaľovacie motory.

Elektrické prívesné motory Mercury Avator 75e a 110e.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich prívesných motorov Avator, spoločnosť Mercury skonštruovala akumulátory 75e a 110e s výdržou približne jednej hodiny pri plnom plyne, pričom sa zvýšil na dve až tri hodiny, keď bol plyn nastavený na 75 %. Tí, ktorí chcú zvýšiť dojazd / dobu chodu, môžu tiež využiť modulárny systém lítium-iónových batérií radu Avator, prenášať a vymieňať ďalšie batérie na zvýšenie času stráveného na vode.

Elektrické prívesné motory Mercury Avator 75e a 110e.

Spoločnosť Mercury plánuje pokračovať vo vývoji a ponúkaní prívesných motorov s vnútorným spaľovaním popri svojich novších elektrických modeloch a snaží sa stať lídrom v oboch oblastiach. Bližšie k plánovanému uvedeniu na trh v polovici roka 2024 zverejní ďalšie údaje o výkone a informácie o cenách.