Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úžitkový e-bicykel Mini Max zaujme nielen modrými kolesami

Úžitkový e-bicykel Mini Max zaujme nielen modrými kolesami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok v auguste oznámil výrobca elektrických bicyklov Propella svoj prvý model so zníženým stredovým rámom. Teraz odhaľuje svoj prvý úžitkový elektrický bicykel Mini Max s výraznými modrými kolesami.

Nákladný model pre rôzne použitie je postavený na zníženom stredovom ráme z hliníkovej zliatiny, ktorý uľahčí na sadanie a zosadanie. E-bicykel pritom váži len 17,3 kilogramu, vrátane zadného nosiča určeného na prepravu 18 kilogramov nákladu a stojanu.

Úžitkový elektrický bicykel Propella Mini Max.

Spoločnosť Propella z tohto modelu urobila jednorýchlostný e-bicykel, aby zachoval nízku údržbu. Mini Max pritom jazdí s 350 wattovým elektromotorom v zadnom náboji Ananda s maximálnym výkonom 550 wattov. Jazdci môžu využiť krútiaci moment 45 Nm pre elektrickú pomoc v stúpaniach, ako aj asistenciu šliapania do pedálov do maximálnej rýchlosti až 32 km / h v piatich úrovniach prostredníctvom snímača kadencie. LCD displej na ľavej strane riadidiel poskytne jazdcovi okamžité informácie o jazde a stave e-bicykla.

355-Wh batéria integrovaná v ráme bola certifikovaná podľa bezpečnostných noriem UL 2271 a odhaduje sa, že vydrží až 64,3 kilometra jazdy na jedno nabitie alebo 32 kilometrov s plne elektrickým pohonom. To síce nie je veľa v porovnaní s veľkou konkurenciou v tomto segmente, no malo by to stačiť na väčšinu dochádzaní.

Úžitkový elektrický bicykel Propella Mini Max.

Svižnú jazdu budú mať na svedomí kolesá s charakteristickými modrými 20-palcovými zliatinovými ráfikmi, ktoré sú obuté do 2,25-palcových pneumatík Kenda. Brzdnú silu zaistia predné a zadné mechanické kotúčové brzdy Shimano. Nechýba integrované osvetlenie s výkonom 40 luxov pre lepšiu viditeľnosť za denného svetla a pri jazde v premávke po zotmení. Do výbavy sa však nedostali blatníky, ktoré by jazdca chránili od postriekania vo vlhkých podmienkach.

Úžitkový elektrický bicykel Propella Mini Max má cenu 999 dolárov (približne 919 euro), no pri predbežnom objednaní sa dá získať zľava sto dolárov (okolo 92 euro). Predpokladané doručenie je v máji tohto roku.

Úžitkový elektrický bicykel Propella Mini Max.