Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Gocycle sa púšťa už aj do rodinných skladacích nákladných e-bicyklov

Gocycle sa púšťa už aj do rodinných skladacích nákladných e-bicyklov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v októbri 2023 výrobca skladacích mestských e-bicyklov Gocycle avizoval „kompletné vylepšenie životného štýlu pre rodičov, starých rodičov, deti, milovníkov domácich zvierat a prepravcov vecí na celom svete“ s pripravovaným vstupom do oblasti nákladných e-bicyklov. Teraz oficiálne predstavuje modely CXi a CX+.

Modely CXi a CX+ sú v podstate rovnaké e-bicykle, no CXi má novo navrhnuté riadidlá FloFit, ktoré sľubujú „obrovský skok v ergonómii a pohodlí jazdca“. Patentovaná konštrukcia riadidiel údajne umožňuje nastavenie dosahu, výšky a uhla uchopenia, aby sa prispôsobila vzpriamenému alebo prednému postoju, a zároveň poskytuje „viacero polôh pre ruky a ovládanie prstami“.

Prehľadné informácie o e-bicykli sú k dispozícii prostredníctvom prístrojovej dosky a voliteľný držiak Quad-Lock na smartfón môže byť tiež miestom napríklad na navigáciu počas jazdy a prístup k sprievodnej mobilnej aplikácii.

Skladacie nákladné e-bicykle Gocycle CXi a CX+.

Okrem toho je každý z nákladných e-bicyklov postavený na hydroformovanom prednom ráme 6061 T6 a zadnom ráme z uhlíkových vlákien v rozšírenej konfigurácii. Tú spoločnosť Gocycle nazýva ako WingPillar Frame a bola testovaná na prepravu celkovo až 220 kilogramov, pričom zadný nosič je MIK kompatibilný s príslušenstvom a sedadlami. Plošinu je možné na želanie vybaviť aj vo farbe čerešňa alebo teakové drevo. Samotný e-bicykel váži 23 kilogramov a samozrejme sa dá zložiť na rozmery len 1 180 x 400 x 780 mm na ľahšiu prepravu medzi jazdami alebo uskladnenie.

Skladacie nákladné e-bicykle Gocycle CXi a CX+.

Vlastný 500-wattový motor v náboji predného kolesa poskytuje elektrickú pomoc pri šliapaní do rýchlosti 20 míľ za hodinu v USA alebo 25 km / h v Európe (z 250-wattovej verzie), so snímačom krútiaceho momentu na konzole pre prirodzenú a citlivú jazdu a päťrýchlostným prevodovým nábojom Shimano Nexus s karbonovým remeňovým pohonom Gates CDX a elektronickým prediktívnym radením.

Rýchlo vyberateľná 375-Wh batéria údajne vystačí na dojazd približne 80 kilometrov na jedno nabitie. Bočné päťlúčové karbónové kolesá Pitstopwheels sú obuté do 20-palcových plášťov Schwalbe. E-bicykel má vnútorná kabeláž, predné svetlo s denným svietením mu pomáha s lepšou viditeľnosťou v premávke a hydraulické kotúčové brzdy sú vybavené ochrannými krytmi.

Skladacie nákladné e-bicykle Gocycle CXi a CX+.

Oba modely je možné už teraz predbežne objednať v šiestich farbách, pričom treba zaplatiť vratnú zálohu 499 USD (okolo 463 EUR). Konečná cena modelu CXi je 6 999 USD (približne 6 496 EUR), zatiaľ čo cena modelu CX+ je stanovená na 7 999 USD (asi 7 424 EUR). Očakáva sa, že dodávky sa začnú v septembri tohto roku.

Skladacie nákladné e-bicykle Gocycle CXi a CX+.