Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cargo One s pohonom Bafang má v boxe miesto pre malé deti

Cargo One s pohonom Bafang má v boxe miesto pre malé deti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Holandská spoločnosť Tenways vstúpila na trh nákladných elektrických bicyklov s modelom Cargo One, ktorý je vybavený stredovým motorom Bafang a batériou s dojazdom 90 km na jedno nabitie. V prednom nákladnom priestore má pritom miesto na sedenie pre dve deti a pribalené kryty proti dažďu.

Dvojkolesový nákladný e-bicykel ponúka elektrickú pomoc pri šliapaní do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km / h prostredníctvom stredového elektromotora Bafang M600. Ten spolupracuje s bezúdržbovým remeňovým pohonom Gates CDX Carbon Belt Drive a bezstupňovým prevodovým nábojom Enviolo. Pri stúpaniach je k dispozícii krútiaci moment 80 Nm a citlivý snímač krútiaceho momentu sa postará o prirodzenejšiu jazdu.

Vďaka 960-Wh batérii s článkami LG by jazdci mohli na jedno nabitie prejsť až 90 kilometrov. Integrovaný displej LCD zobrazuje kľúčové informácie o jazde a spolupracuje s mobilnou aplikáciou Tenways Companion. Tá dokáže na obrazovku uprostred riadidiel prenášať aj navigačné pomôcky.

Nákladný elektrický bicykel Tenways Cargo One.

V zníženom ráme z hliníka 6061 sa vpredu nachádza 800-litrový nákladný box, do ktorého sa zmestia dve sediace a pripevnené deti alebo týždenný nákup. Dodáva sa aj so štyrmi krytmi boxu, ktoré udržia cestujúcich či náklad v suchu alebo tieni.

Detské sedačky sa dajú z boxu vybrať bez toho, aby sa muselo používať akékoľvek náradie. Celý box sa dá vybrať, ak máte veľké balíky alebo debny, ktoré potrebujete prepraviť. No k tomu už budú potrebné štyri skrutky. Nákladný e-bicykel váži 58 kilogramov a je dimenzovaný na prepravu až 250 kilogramov, vrátane jazdca a prípadných malých pasažierov.

Nákladný elektrický bicykel Tenways Cargo One.

Odpružená vidlica Suntour so zdvihom 50 mm by mala pomôcť absorbovať niektoré nerovnosti počas jazdy. Vpredu je 20-palcový hliníkový ráfik a vzadu 26-palcové koleso, ktoré sú obuté do 2,15-palcových pneumatík Schwalbe odolných voči prepichnutiu. Brzdnú silu zabezpečujú štvorpiestikové hydraulické kotúčové brzdy Tektro.

Dvojbodový nastaviteľný predstavec riadidiel vyhovuje požiadavkám na extra výšku alebo šikmý náklon, vzadu je jazdcovi dopriate pohodlné sedadlo Royalgel. Súčasťou výbavy sú denné svetlá na lepšiu viditeľnosť v premávke, ako aj na jazdu po zotmení. K dispozícii je aj signalizácia odbočenia prostredníctvom bočných svetiel na nákladnom boxe. K dispozícii je aj dvojnohý stredový stojan, ktorý pomáha so stabilitou pri parkovaní.

Nákladný elektrický bicykel Tenways Cargo One je už v predaji za cenu 4 999 EUR. Očakáva sa, že dodávky sa začnú od budúceho mesiaca.

Nákladný elektrický bicykel Tenways Cargo One.