Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorizovaný nosič Load 'n' Lift uľahčí zdvíhanie bicyklov na auto

Motorizovaný nosič Load 'n' Lift uľahčí zdvíhanie bicyklov na auto
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na konci dlhej jazdy na bicykli zrejme nie je väčšina ľudí nadšená z vyhliadky zdvíhania svojho bicykla na konvenčný nosič vozidla, najmä ak majú ťažší elektrický bicykel. To je miesto, kde prichádza na rad nosič s názvom Load 'n' Lift, pretože motorizuje túto fyzicky náročnú prácu.

Load 'n' Lift, ktorý vyvíja startup spoločnosť Kayenta Outdoors, je zariadenie s hliníkovým telom, ktoré sa montuje na 5-centimetrový džiak závesu na prívesný vozík na akomkoľvek vozidle (iné veľkosti sa pripravujú). Obsahuje pritom dva žľabové nosiče na prepravu dvoch bicyklov naraz. Keď sa tieto nosiče nepoužívajú, sklopia sa naplocho k zadnej časti vozidla a dajú sa čiastočne sklopiť dozadu, aby ste mali prístup k zadným dverám podľa potreby.

Keď je čas naložiť bicykle, odnímateľná jednotka motora / batérie Load 'n' Lift jemne spustí nosiče nadol, aby ležali rovno na zemi. Bicykle sa potom dajú jednoducho nasunúť a uzamknúť na mieste pomocou predných a zadných ramien s račňou s nastaviteľným uhlom. Následne motor už len zdvihne nosiče s bicyklami späť, aby boli bezpečne držané za vozidlom.

Motorizovaný nosič na bicykle Load 'n' Lift.

Proces zdvíhania údajne trvá 20 až 30 sekúnd a podľa výrobcu by jedno nabitie batérie malo stačiť na viac ako 50 cyklov spúšťania nosičov a ich zdvíhania. Nosiče sa dajú zdvíhať a spúšťať aj manuálne, alebo je možné namiesto motora použiť vŕtačku tretej strany.

Do žľabov v nosičoch sa zmestia bicykle s rázvorom 737 až 1 397 mm, veľkosťou kolies 12 až 29 palcov a šírkou pneumatík až 5,2 palca (132 mm). Zvládnu aj celkovú kombinovanú hmotnosť 91 kilogramov, takže sú vhodné aj pre ťažšie elektrické bicykle. Samotný motorizovaný nosič Load 'n' Lift má údajne hmotnosť 20 kilogramov, pričom motorová jednotka pridáva 2,3 kilogramu.

Motorizovaný nosič na bicykle Load 'n' Lift.

Základná verzia motorizovaného nosiča Load 'n' Lift, ktorá sa dodáva bez tejto jednotky, sa dá získať za prísľub 1 399 USD (približne 1 299 EUR) v rámci podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 1 799 USD (asi 1 670 EUR). Verzia Deluxe, ktorá obsahuje motor, v súčasnosti stojí 1 499 USD (okolo 1 392 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je v tomto prípade 1 999 USD (približne 1 856 EUR). Ak pôjde všetko podľa plánu, expedícia by mala začať v septembri tohto roku.