Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Envo cieli na maximálnu všestrannosť s „SUV“ e-bicyklami radu 50

Envo cieli na maximálnu všestrannosť s „SUV“ e-bicyklami radu 50
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kanadský výrobca Envo už má v portfóliu riešenia e-mobility pre cesty, sneh a vodu, ale teraz hovorí, že sa vracia k svojim cyklistickým koreňom s modelmi D50 a ST50, viacúčelovými e-bicyklami s možnosťou prepínania medzi 500 wattmi a 750 wattmi výkonu elektromotora v prípade potreby.

Modelový rad 50 do mesta a na dochádzanie prichádza v „pánskych“ (s hornou trubkou) a „dámskych“ (bez hornej trubky pre lepšie nasadanie) a je opísaný ako „SUV e-bicykle, vďaka dizajnu ako plnohodnotný mestský / dochádzkový bicykel a plne schopná nákladná súprava“.

Každý e-bicykel je postavený na hydroformovanom zliatinovom ráme 6061 s integrovaným zadným nosičom ako štandard alebo je možné mať „nadrozmerný“ nákladný nosič na ťahanie výstroja alebo spolujazdca, spolu s možnosťou pridať aj predný nosič. Úžitková nosnosť, vrátane jazdca, sa uvádza až do 180 kilogramov.

Viacúčelové „SUV“ elektrické bicykle Envo D50 a ST50.

S všestrannosťou v srdci je „SUV“ e-bicykel vybavený 750-W prevodovým motorom v zadnom náboji kolesa pre krútiaci moment 60 Nm a maximálnu rýchlosť až 45 km / h elektrickej asistencie šliapania do pedálov v piatich úrovniach. No po niekoľkých „jednoduchých domácich postupoch“ sa to dá prepnúť na 500 wattov (a znova späť), v závislosti od toho, aby e-bicykel vyhovoval miestnym predpisom alebo vyhovoval cestným potrebám. V prípade potreby je možné odstrániť aj škrtiacu klapku.

Viacúčelové „SUV“ elektrické bicykle Envo D50 a ST50.

Viac ako 150 kilometrov na jedno nabitie poskytne 672-Wh batéria integrovaná v spodnej trubke rámu. K dispozícii je aj možnosť s dvoma batériami pre dlhší čas jazdy. E-bicykel obsahuje aj 9-rýchlostnú prevodovku Shimano Altus pre flexibilnejšie možnosti jazdy. Rýchla kontrola stavu je možná prostredníctvom farebného displeja s podporou Bluetooth, ktorý obsahuje aj podrobnú navigáciu, zatiaľ čo sprievodná mobilná aplikácia poskytne detailnejšie informácie a diagnostiku systému.

Viacúčelové „SUV“ elektrické bicykle Envo D50 a ST50.

Spoločnosť Envo zahrnula aj odpruženú vidlicu s uzamknutím so zdvihom 80 mm, ktorá pomáha absorbovať nerovný terén v meste alebo mimo neho. E-bicykel sa dodáva s 27,5-palcovými ráfikmi s 1,95-palcovými širokými pneumatikami, no na rám je možné umiestniť aj široké pneumatiky alebo 29-palcové kolesá. Hydraulické kotúčové brzdy Tektro zabezpečujú účinnú brzdnú silu. K dispozícii je 300-lumenové predné svetlo a brzdové zadné svetlo, ako aj predné a zadné blatníky a nastaviteľný stojan.

Viacúčelové „SUV“ elektrické bicykle Envo D50 a ST50 sú teraz k dispozícii za cenu od 2 099 USD (asi 1 950 EUR).

Viacúčelové „SUV“ elektrické bicykle Envo D50 a ST50.