Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cestovné e-bicykle Husqvarna Grand Pather poháňa motor Yamaha

Cestovné e-bicykle Husqvarna Grand Pather poháňa motor Yamaha
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle na dochádzanie sú ideálnym spôsobom, ako sa dostať do práce, no možno budete chcieť niečo všestrannejšie a odolnejšie, ak sa chystáte na drsnejší výlet. Modelový rad e-bicyklov Grand Pather od spoločnosti Husqvarna pre rok 2024 je pritom označovaný ako „najprispôsobivejšie a najinovatívnejšie cestovné e-bicykle“ tohto švédskeho výrobcu.

Cestovné e-bicykle Grand Pather sú navrhnuté tak, aby boli rovnako doma v uliciach mesta aj v trochu drsnejšom teréne. K dispozícii sú pritom modely GP6, GP5 a GP4. Každý je postavený na zliatinovom ráme 6061 v prestupnom (pánskom) alebo zníženom (dámskom) prevedení, s nastaviteľným predstavcom riadidiel pre lepšie prispôsobený zážitok z jazdy a vnútornou kabelážou pre čistejší vzhľad.

Cestovný elektrický bicykel Husqvarna Grand Pather.

Modely GP6 a GP5 jazdia s elektromotorom Yamaha PW-X3 so stredným pohonom s výkonom 250 wattov pre krútiaci moment 85 Nm a piatimi úrovňami elektrickej asistencie šliapania do pedálov. A to až do maximálnej rýchlosti 25 km / h, ktorá je v súlade s európskymi predpismi. K dispozícii je dokonca aj elektrická asistencia pri tlačení e-bicykla počas chôdze.

E-bicykle získali tiež praktický automatický režim, ktorý používateľom umožňuje sústrediť sa na cestu pred nimi a nemusia sa starať o to, aká úroveň asistencie je potrebná. Flexibilné možnosti radenia majú podobu 12-rýchlostného (GP6) alebo 12-rýchlostného SRAM (GP5) systému Shimano Deore. A oba modely ťažia zo 720-Wh batérie v spodnej rámovej trubke, hoci odhady dojazdu neboli uvedené.

Cestovný elektrický bicykel Husqvarna Grand Pather.

Model GP4 je vybavený o niečo menej výkonným elektromotorom Yamaha PW-S2 s krútiacim momentom 75 Nm, ale rovnakou podporou elektrickej asistencie šliapania do pedálov. Spodná trubica je domovom batérie s kapacitou 630 Wh a tento model je dodávaný s 11-rýchlostnou súpravou Tektro.

Všetky modely sa môžu pochváliť vzduchovo odpruženou vidlicou SR Suntour so zdvihom 80 mm. Jazdia na 28 alebo 29 palcových kolesách (v závislosti od modelu), ktoré sú obuté do univerzálnych pneumatík Schwalbe „pre väčšiu priľnavosť a lepšiu trakciu“ na rôznom teréne. Brzdný výkon pre model GP6 má podobu dvojpiestových hydraulických bŕzd Shimano s 203 mm kotúčom vpredu a 180 mm kotúčom vzadu, model GP5 dostáva SRAM a model GP4 sa spolieha na Tektro.

Cestovný elektrický bicykel Husqvarna Grand Pather.

Svetlomet s výkonom 150 luxov osvetlí cestu pred bicyklom, zatiaľ čo zadné LED svetlo je integrované do priloženého zadného nosiča, ktorý je vybavený MIK HD montážnym systémom na pripevnenie bicyklového príslušenstva alebo detskej sedačky „jediným kliknutím“. Kľúčové špecifikácie dopĺňajú blatníky do každého počasia a nechýba ani stojan.

Cestovné elektrické bicykle Husqvarna Grand Pather budú dostupné v prvom kvartáli tohto roku a ich cena sa začína od 3 999 EUR.

Cestovný elektrický bicykel Husqvarna Grand Pather.