Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto 2 pridáva mini mapu do jednoduchej satelitnej navigácie

Moto 2 pridáva mini mapu do jednoduchej satelitnej navigácie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Beeline Moto je pravdepodobne najjednoduchšie a najpohodlnejšie elektronické motocyklové navigačné zariadenie na trhu. Jeho nový nástupca, Moto 2, robí veci ešte jednoduchšími a pridáva aj niekoľko užitočných nových funkcií, ako je zobrazenie mini mapy.

Obe verzie z dielne britského výrobcu sú tenké zariadenia v tvare hokejového puku, ktoré sa pripevňujú na riadidlá bicykla a komunikujú s aplikáciou pre operačné systémy iOS / Android na smartfóne používateľa cez Bluetooth. Pri počiatočnom zadávaní trasy sa vyžaduje dátové pripojenie, ale potom už nie je potrebné.

Keď sú jazdci na ceste, môžu sa rozhodnúť pre navigáciu v režime kompasu, v ktorom sa na okrúhlej obrazovke zariadenia jednoducho zobrazuje šípka, ktorá sa neustále otáča, aby zostala namierená v smere cieľa. Je teda na používateľovi, aby sa rozhodol, kde a kedy odbočí, aby sa tam dostal. Pôvodný model Moto tiež ponúka režim smerovej navigácie, v ktorom šípka zostáva smerovať dopredu, ale bodky po jej stranách sa selektívne rozsvietia, aby indikovali smer ďalšej odbočky. Vzdialenosť k tejto odbočke je zobrazená pod šípkou.

V režime Route nový model Moto 2 na displej pridá mini mapu ulíc bezprostredného okolia. Používatelia si tak môžu byť istý, že to je miesto, kde majú odbočiť. Okrem toho si v aplikácii môžu vybrať aj medzi najrýchlejšími a najzábavnejšími trasami alebo si môžu jednoducho zaznamenať trasu, ktorú si nakoniec vyberú sami.

Motocyklistické navigačné zariadenie Beeline Moto 2.

Čo sa týka hardvéru, medzi ďalšie vylepšenia zariadenia Moto II oproti originálu patrí výrazne väčšia antireflexná TFT farebná obrazovka s vyšším rozlíšením; zvukové a LED upozornenia na blížiace sa odbočenie; batéria s vyššou kapacitou 600 mAh, ktorá by mala vydržať až 14 hodín prevádzky; a dva prepínače funkcií kolískového typu vhodné pre použitie v rukaviciach, na rozdiel od originálnych štyroch bočných tlačidiel.

Celá vec je vodotesná s krytím IP67. To znamená, že vydrží ponorenie do hĺbky 0,5 metra po dobu až 30 minút. Zariadenie údajne váži 42 gramov, pričom pôvodný model váži 29 gramov.

Motocyklistické navigačné zariadenie Beeline Moto 2 je dostupné prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 179 GBP (približne 209 EUR).

Motocyklistické navigačné zariadenie Beeline Moto 2.