Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najväčší elektrický motocykel na svete má dojazd až 720 kilometrov

Najväčší elektrický motocykel na svete má dojazd až 720 kilometrov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Felo TOOZ, ktorý je prezentovaný ako elektrický turistický motocykel blízkej budúcnosti, má maximálnu rýchlosť 200 km / h a pozoruhodný dojazd až 720 kilometrov na jedno nabitie batérie. Tieto čísla naznačujú, že pôjde o jeden z najväčších motocyklov na cestách bez ohľadu na typ motora, pretože na prejdenie takej vzdialenosti na jedno nabitie je potrebná naozaj veľká kapacita batérie.

Najväčším prísľubom e-motocykla TOOZ je vysoká úroveň technologického prepojenia so smartfónom a možnosť multimediálneho výstupu cez 12-palcový TFT prístrojový panel so zvukom zaisteným cez 6-kanálový systém priestorových reproduktorov. Túto obrazovku veľkosti notebooku využíva aj navigačný systém a vývojári pridali aj kamerový systém s 360-stupňovým výhľadom.

Elektrický motocykel Felo TOOZ.

K dispozícii je aj systém monitorovania tlaku v pneumatikách, ABS a systém kontroly trakcie. Po vydaní budú na palube nepochybne aj ďalšie technologické možnosti. TOOZ podporuje aj nabíjanie TYPE2, ktoré nabíja batériu z 20 % kapacity na 80 % kapacity už za 20 minút. V špecifikáciách sa spomína aj voliteľný 8 litrový chladiaci box, ktorý možno pripevniť na jeden z batožinových priestorov.

Elektrický motocykel Felo TOOZ.

Ako väčšina automobilov a motocyklov v súčasnosti, aj TOOZ môže nabíjať elektrické zariadenia, ale má aj technológiu V2L. To znamená, že batérie motocykla môžete použiť na napájanie domácnosti. Kapacita batérií motocykla nebola bližšie špecifikovaná, ale zjavne musí byť značná.

Elektrický motocykel Felo TOOZ.

Spoločnosť Smartech je jednou z hviezd thajského sektora elektrických vozidiel, pričom jej nové značky elektrických motocyklov FELO a RAPID začínajú s čistým štítom a spoločnosť je dobre financovaná a vybavená odbornými znalosťami. Aj to prináša nádej, že sa v blízkej budúcnosti začne sériová výroba e-motocykla Felo TOOZ.