Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Air Seat dá cyklistom pod pozadie plávajúce odpruženie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nikto nemá rád, keď ho pri bicyklovaní bolí pozadie a nové zariadenie s názvom Air Seat je vyrobené s ohľadom na túto skutočnosť. Pridáva totiž k existujúcim sedadlám to, čo je opísané ako „plno plávajúci“ systém odpruženia špirálou.

Treba spomenúť, že na trhu je už množstvo odpružených cyklistických sedadiel. Podľa taiwanských dizajnérov Air Seat však takmer všetky tieto produkty pohlcujú nerovnosti vozovky výlučne pohybom nahor a nadol. Na rozdiel od toho nové odpruženie Air Seat tiež umožňuje sedadlu sa pohybovať aj v iných smeroch, čo údajne vedie k ešte pohodlnejšej jazde.

Systém odpruženia pre cyklistické sedadlo Air Seat.

Zariadenie je používateľom nainštalované v priebehu niekoľkých minút, medzi hornú časť sedadlovej tyče a spodnú stranu sedadla. Keď je na svojom mieste, využíva pružinu z nehrdzavejúcej ocele v zadnej časti na absorbovanie nárazov na zvislej osi.

Systém odpruženia pre cyklistické sedadlo Air Seat.

Air Seat navyše využíva horizontálne orientovanú pružinu vpredu pre obmedzený pohyb dopredu / dozadu. Táto druhá pružina tiež umožňuje sedadlu sa jemne nakláňať zo strany na stranu, čím dodáva trochu väčšiu poddajnosť. A ak by jazdec prekonával nejaké skutočne veľké nerovnosti, silikónové nárazníky vo vnútri zariadenia Air Seat zabránia tvrdým nárazom.

Systém odpruženia pre cyklistické sedadlo Air Seat.

Zariadenie Air Seat je dostupné v hmotnostných limitoch jazdca 80, 100, 120 alebo 130 kilogramov a vo farebných prevedeniach v čiernej alebo v striebornej farbe. Kupujúci si tiež môžu vybrať medzi modelom s hliníkovým telom, ktorý váži 250 gramov alebo verziou zo zinkovej zliatiny, ktorá má váhu 350 gramov. Ich cena je 2 800 NTD (približne 80 EUR) a 1 400 NTD (asi 40 EUR).