Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lectric vylepšuje svoj ľahký skladací e-bicykel Lite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred niekoľkými rokmi spoločnosť pre e-mobilitu Lectric uviedla na trh ľahký a cenovo dostupný skladací e-bicykel. Nový model XP Lite 2.0 pritom pridáva niekoľko vítaných vylepšení, pričom si zachováva super nízku počiatočnú cenu.

Model XP Lite 2.0 je so svojou hmotnosťou okolo 22 kilogramov najľahší e-bicykel v portfóliu spoločnosti Lectrics. Je vybavený 300 W Stealth M24 prevodovým motorom v zadnom náboji, ktorý dosahuje maximálny výkon v špičke až 819 W. Motor je pritom až o 400 % tichší ako predchádzajúce 750 W nábojové motory spoločnosti Lectric. Jazdcom poskytne päť úrovní elektrickej asistencie šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 32 km / h, ako aj plne elektrický pohon a krútiaci moment 28 Nm.

Skladací elektrický bicykel Lectric XP Lite 2.0.

E-bicykel tiež ťaží z patentovaného programovania regulácie výkonu pedálu a kombinácie snímača kadencie, ktorá neguje potrebu drahšieho snímača krútiaceho momentu. Uvádza sa, že poskytuje hladkú a citlivú pomoc od elektromotora. Štandardný model je dodávaný s reťazovým pohonom KMC, ale môže byť voliteľne vybavený aj nízkoúdržbovým a tichým remeňovým pohonom Gates Carbon za príplatok 100 dolárov (okolo 92 euro).

Skladací elektrický bicykel Lectric XP Lite 2.0.

Rovnako ako originál, aj druhá generácia je stále dodávaná s 48-V / 7,8-Ah batériou pre dojazd až 72,4 kilometrov na jedno nabitie. K dispozícii je aj možnosť 14-Ah batérie pre dojazd približne 129 kilometrov na jedno nabitie. E-bicykel je tiež certifikovaný podľa noriem UL 2849, čo zahŕňa akumulátor, nabíjačku a motor.

Veľkosť kolies je rovnaká ako predtým, 20 palcov, a každé je obalené 2,5-palcovou mestskou pneumatikou odolnou proti prepichnutiu. Brzdy boli vylepšené na hydraulické kotúčové brzdy so 180 mm kotúčmi. Medzi ďalšie novinky patria riadidlá a predstavec inšpirované BMX a podsvietený farebný LCD displej.

Skladací elektrický bicykel Lectric XP Lite 2.0.

Hliníkový rám e-bicykla sa dá zložiť na rozmery 91,4 x 40,6 x 68,5 cm pre uloženie medzi jazdami v kufri auta alebo pod pracovným stolom. E-bicykel je vybavený integrovaným osvetlením pre dennú alebo nočnú viditeľnosť, prispôsobeným sedadlom a ergonomickými rukoväťami a pevným stojanom.

Skladací elektrický bicykel Lectric XP Lite 2.0 sa dá predbežne objednať za cenu už od 799 dolárov (približne 735 euro).

Skladací elektrický bicykel Lectric XP Lite 2.0.