Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické sedadlo, ktoré sa pohybuje spolu s nohami jazdca

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak nechcete, aby vás nejaká časť tela bolela, nemala by sa tlačiť na niečo, čo sa nehýbe spolu s ňou. To presne je myšlienka, ktorá stojí za novým cyklistickým sedadlom vabsRider, ktorého dve oddelené časti sa otáčajú spolu s nohami jazdca počas šliapania do pedálov.

Austrálsky inžinier Robin Macan prvýkrát prišiel s nápadom na poddajnejšie cyklistické sedadlo už v roku 2016. Pokračoval v spolupráci s priemyselným dizajnérom Philippom Guichardom, aby koncept ďalej rozvíjal, a potom spojil sily s melbournskou spoločnosťou Whistle Design Group, aby vyrobil produkt, ktorý by sa dal uviesť na trh. Ten sa teraz komercializuje prostredníctvom jeho startup spoločnosti ataraxyBSC.

Delené cyklistické sedadlo vabsRider.

„Inovatívna konštrukcia deleného sedadla umožňuje individuálny pohyb nôh, ktoré sa otáčajú okolo bedrových kĺbov na osi, ktorá je virtuálna voči sedadlu,“ uvádza spoločnosť na svojej webovej stránke.

Delené cyklistické sedadlo vabsRider.

Výsledkom je, že nezávislým pohybom nahor a nadol, spolu s nohami, obe strany sedadla údajne prenášajú tlak zo sedacích kostí na stehenné kosti, čím sa rovnomernejšie a menej bolestivo rozkladá zaťaženie. Nastavovacie skrutky pritom umožňujú kombinované nastavenie prednej a zadnej časti a výšky, spolu s nastavením uhla a šírky sedadla.

Delené cyklistické sedadlo vabsRider.

Ak máte záujem získať delené cyklistické sedadlo vabsRider, keď sa dostane do výroby, môžete vyjadriť svoj záujem zaslaním e-mailu spoločnosti ataraxyBSC. Informácie o cenách a dostupnosti zatiaľ neboli zverejnené. Sedadlo vabsRider si pritom môžete pozrieť v akcii vo videu na začiatku článku alebo priamo TU.

Delené cyklistické sedadlo vabsRider.