Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plne odpružená e-trojkola vás prevedie mestom aj divočinou

Plne odpružená e-trojkola vás prevedie mestom aj divočinou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Addmotor predstavila nového člena modelového radu elektrických trojkoliek Grandtan. Model Grandtan X je skonštruovaný pre stabilné, motorom podporované mestské vychádzky alebo na výjazdy do drsných podmienok, s odpružením vpredu aj vzadu a tučnými pneumatikami, ktoré pomáhajú lepšie absorbovať nerovnosti.

Hoci mnohé elektrické trojkolky na trhu môžu prestať poskytovať asistenciu pri rýchlosti 25 km / h, model Grandtan X je postavený na vlastnom 750-W motore spoločnosti AddMotor namontovanom vzadu, ktorý dosahuje maximálny výkon až 1 400 wattov, produkuje krútiaci moment 90 Nm a e-trojkolku zrýchli až 32 km/h cez sedem úrovní elektrickej asistencie šliapania do pedálov.

Elektrická trojkolka Addmotor Grandtan X.

Na spodnej konzole je snímač krútiaceho momentu pre citlivú, ale prirodzenú pomoc od motora. A ak sa vám do kopca nechce šliapať do pedálov, polovičné otáčky plynu vám pomôžu dostať sa hore bez toho, aby ste sa zapotili. 7-rýchlostná prehadzovačka Shimano Tourney pomáha s flexibilitou jazdy a zadný diferenciál „umožňuje zadným kolesám prispôsobiť sa rôznym rýchlostiam a terénu“.

Pod sedadlom je lítium-iónová batéria s kapacitou 960 Wh zložená z článkov Samsung 21700, ktorá je certifikovaná podľa bezpečnostných noriem UL 2271 jazdu. Pri testovaní v reálnom svete zvládla elektrická trojkolka dojazd až takmer 137 kilometrov na jedno nabitie pri najnižšom nastavení elektrickej asistencie. Batéria sa nabije do plnej kapacity v priebehu 8 až 10 hodín nabíjania pomocou priloženej 48-V2-A nabíjačky.

Elektrická trojkolka Addmotor Grandtan X.

E-trojkolka Grandtan X je postavená na ráme zo zliatiny 6061 so zníženým nasadaním s nízkou drevenou doskou, ktorá slúži ako opierka nôh pri plne elektrickej jazde. Užitočné je, že zahrnutie odpruženej vidlice s uzamknutím a dvoch tlmičov vzadu nepochybne pomôže vyhladiť drsnejšie jazdy. Kolesá s 24-palcovým ráfikom s dvojitou stenou majú vpredu 4-palcové široké pneumatiky a dve 20-palcové široké pneumatiky vzadu. O brzdnú silu sa postarajú mechanické kotúčové brzdy Tektro s vypínaním motora a 180 mm kotúčmi na každom kolese a e-trojkolka má tiež nový systém parkovacej brzdy, ktorý zabraňuje prevráteniu na svahu.

Vo výbave je aj čalúnené sedadlo s operadlom pre väčšie pohodlie na cestách, hliníkové blatníky, podsvietený displej zobrazuje kľúčové údaje o jazde a je tu aj USB port na nabíjanie mobilných zariadení. Predný svetlomet je prispôsobený zadnému svetlu 5 v 1 s brzdením a smerovkou.

Elektrická trojkolka Addmotor Grandtan X.

E-trojkolka pripravená na jazdu v teréne prichádza s vodotesnou úložnou taškou, ktorá má reflexný pásik. Celková nosnosť, vrátane jazdca a výbavy v prednom koši, sa uvádza na 204 kilogramov. Spoločnosť Addmotor tiež hovorí, že zadná rámová rúrka bola vylepšená aj pre pripojenie prívesu, ak by ste potrebovali ťahať viac vecí.

Elektrická trojkolka Addmotor Grandtan X je momentálne k dispozícii na predbežnú objedávku za cenu 3 299 dolárov (približne 3 090 euro) , čo je o 300 dolárov (asi 281 euro) menej ako očakávaná maloobchodná cena.

Elektrická trojkolka Addmotor Grandtan X.