Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hyper-kolobežka Solar si razí cestu k diaľničným rýchlostiam

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť Solar Scooters sa pripravuje na vypustenie šelmy v podobe dvojmotorovej, plne odpruženej elektrickej kolobežky Hyperion. Tá dokáže jazdiť pokojnou rýchlosťou 25 km / h, no dokáže vyraziť aj na šialenú diaľničnú rýchlosť až 105 km / h.

Maximálna rýchlosť 105 km / h je zásluhou dvoch elektromotorov s výkonom 3 500 W, z ktorých každý dosahuje maximálny výkon 4 500 W, a obrej 72 V / 40 Ah (2 880 Wh) batérie zloženej z 21 700 článkov Samsung. Spoločnosť Solar Scooters počíta s tým, že jazdci, ktorí uvoľnia plyn na vyššiu rýchlosť okolo 48 km / h, môžu očakávať dojazd do vzdialenosti 112 kilometrov na jedno nabitie, čo je oveľa menej pri maximálnej rýchlosti.

Elektrická kolobežka Solar Hyperion.

E-kolobežka má na mieru navrhnuté nastaviteľné hydraulické odpruženie s nosnosťou 907 kilogramov na každom konci a 90-stupňovým sklonom. To by podľa výrobcu malo zabezpečiť „nulové kolísanie pri plnej rýchlosti, čím sa eliminuje potreba tlmiča.“

Elektrická kolobežka Solar Hyperion.

Elektrická kolobežka Hyperion je postavená na robustnom hliníkovom skladacom podvozku s elektroluminiscenčným osvetlením paluby v piatich farbách. Je tu integrovaný svetlomet so svietivosťou 2 000 lúmenov, ako aj brzdové zadné svetlo a smerové svetlo. A 4,3-palcový LCD displej namontovaný v strede riadidiel ponúka údaje o jazde, pričom používatelia môžu využiť navigáciu pomocou sprievodnej aplikácie spustenej na spárovanom smartfóne.

Elektrická kolobežka Solar Hyperion.

Vlajková loď jazdí na robustných 11-palcových protišmykových pneumatikách a so všetkou tou silou pod nohami budete potrebovať poriadnu brzdnú silu, ktorú zabezpečujú hydraulické kotúčové brzdy Nutt vpredu aj vzadu.

Elektrická kolobežka Solar Hyperion sa dá predbežne objednať za cenu 2 599,99 libier (približne 3 090 euro), pričom odosielanie sa očakáva od konca augusta.

Elektrická kolobežka Solar Hyperion.