Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Futuristický e-skúter s ostrými hranami sa preháňa mestskou premávkou

Futuristický e-skúter s ostrými hranami sa preháňa mestskou premávkou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok uviedla americká startup spoločnosť Infinite Machine na trh futuristický elektrický skúter, ktorý sa vyznačoval ostrými hranami. Teraz výrobca oznámil druhú limitovanú sériu výroby s názvom P1: First Edition.

Hoci existuje množstvo elektrických skútrov, väčšina z nich vychádza z tradičných predlôh. No iní dizajnéri privítali príležitosť, ktorú im poskytla revolúcia v elektrickej mikromobilite, ako šancu pohrať sa s tvarmi. Zrejme najodvážnejší boli návrhári zo spoločnosti Infinite Machine so svojim futuristicky vyzerajúcim elektrickým skútrom P1, ktorý sa vyznačoval drsnými geometrickými líniami. Startup otvoril rezervácie na prvú sériu výroby v októbri 2023 a teraz sa pripravuje na uvedenie ešte limitovanejšej edície P1: First Edition.

Elektrický skúter Infinite Machine P1: First Edition.

Najnovšia ponuka má rovnaký oceľový podvozok s práškovou povrchovou úpravou a eloxované hliníkové panely ako pôvodný model. Zadný nákladový priestor je modulárny, čo jazdcom umožňuje prispôsobiť úložný priestor individuálnym potrebám. Na stupňovitej konzole je háčik na tašku / mechanizmus na uzamknutie prilby, ako aj dostatočný úložný priestor pod sedadlom.

Šesťkilowattový nábojový elektromotor dosahuje maximálny výkon 12 kilowattov a umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 88,5 km / h. Odnímateľná batéria s certifikátom UL sa však trochu líši od predchádzajúcej verzie a ponúka rovnaký dojazd na jedno nabitie 96,5 kilometrov, ale tentoraz z 3,2-kWh / 72 V akumulátora.

Elektrický skúter Infinite Machine P1: First Edition.

Na „prístrojovej doske automobilovej kvality“ uprostred riadidiel beží vlastná operačná platforma známa ako InfiniteOS. Tá umožňuje jazdcovi prístup k palubnému informačno-zábavnému systému prostredníctvom dotykovej obrazovky s podporou Apple Carplay. E-skúter využíva kamery vpredu a vzadu, obsahuje GPS sledovanie polohy a dá sa odomknúť na diaľku prostredníctvom aplikácie spustenej na spárovanom smartfóne.

Súčasťou výbavy je brzdový systém ABS, na sedadlo sa zmestí jazdec aj spolujazdec, a ak by vám celkový dizajn nestačil na to, aby ste šokovali okolie, pomôže vám byť videný cez rozmerný denný svetlomet vytvorený z vertikálnych LED pásov. K dispozícii sú náhradné batérie a model P1 je možné vybaviť prívesom v podobnom štýle.

Elektrický skúter Infinite Machine P1: First Edition.

Elektrický skúter Infinite Machine P1: First Edition je obmedzený len na 250 kusov a rezervácie sú už otvorené. Počiatočná cena je stále 10 000 USD (približne 9 181 EUR), pričom sa platí záloha 1 000 USD (okolo 918 EUR). Dodávky pre zákazníkov v USA sa začnú v roku 2025, zatiaľ čo medzinárodní zákazníci budú zaradení na čakaciu listinu.

Elektrický skúter Infinite Machine P1: First Edition.